Olimpia előtt

2024.07.21. 13:05

Muszukajev és az Isten-hit

Agárdy Csaba

Fotó: MW/Dömötör Csaba

Bízik az elvégzett munkában Muszukajev Iszmail, aki a szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjában szerepel a párizsi olimpián. A VPB Kommunikáció szombati közleménye szerint a tokiói ötkarikás játékokon ötödik, világ- és Európa-bajnok balkár származású Muszukajev felkészült az olimpiára, amelynek közeledtével igyekszik minden zavaró tényezőt kizárni.
– Ugyan passzívan, de jelen vagyok például a közösségi média felületein. A mai sportéletben, ha benne vagy, akkor tájékozódnod kell, és a legtöbb információ a leggyorsabban ott található meg. Ilyenkor azonban ez is teljesen háttérbe szorul – fejtette ki Muszukajev, aki Kovács István 1979-ben megszerzett vb-aranya után negyvennégy évvel nyert szabadfogású világbajnoki címet magyar birkózóként. Hozzátette: mindent tud az ellenfelekről és bízik abban, hogy a dolgok úgy alakulnak, ahogy eltervezték.
– Hiszek Istenben, és az elvégzett munkában. Most már kerülöm azokat az impulzusokat, amelyek kizökkenthetnek. A kommenteket például soha nem olvasom, mert nem akarom magam felidegesíteni –  szögezte le.
A párizsi olimpia birkózó versenyeit augusztus 5. és 11. között rendezik a Mars-mező Arénában öt magyar részvételével: kötöttfogásban Lévai Zoltán (77 kg), és Losonczi Dávid (87 kg), szabadfogásban Muszukajev és Ligeti Dániel (125 kg), míg a nőknél Nagy Bernadett (76 kg) egyaránt kiemeltként lép szőnyegre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában