Remek kezdés

2024.08.04. 14:41

A DFC bravúros sikere és továbbjutása a Magyar Kupában

A 2024/2025. évi MOL Magyar Kupa első fordulójának szombati játéknapján a Dunaújváros FC együttese a korábbi válogatott játékosokkal felálló Unione FC csapatát győzte le hazai pályán. A teljesen átalakult FC Dunaföldvár gárdáját pedig az Érdi VSE búcsúztatta.

Gallai Péter

Hátrányból fordítva nyert az Unione ellen a dunaújvárosi csapat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak kispadján ezen a találkozón debütált Gróf András, akinek csapatára komoly ellenfél várt, a BLSZ I-es, azaz szintén megyei első osztályú Unione FC volt, a vendégek keretében több volt NB I-es játékos mellett két egykori válogatottat is pályára lépett. A 95-ször a nemzeti csapatban pályára lépő Juhász Roland, illetve a 12-szer szereplő Feczesin Róbert.

Dunaújváros FC – UNIONE FC 3-1 (0-1)

Dunaújváros Stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Roland (Maczik, Mihálovics).

DFC: Bolla – Hegedűs K., Ferenczi, Horváth M., Király B., Vagyóczki, Tapiska, Gál B. (Tihanyi a 92. p.), Szepessy R., Bata, Godslove (Sárosi a 78. p.). Vezetőedző: Gróf András.

UNIONE FC: Tavasi – Paár, Juhász R., Lettrich (Gazdik a 68. p.), Koplányi (Bán B. a 77. p), Kaszai (Zilahi a 77. p.), Nagy T., Szabó T. (Keresztesi a 77. p.), Vass Sz., Feczesin (Kulcsár a 68. p.), Aribi Hassan. Vezetőedző: Szabó András.

Az első félidő huszonharmadik percében a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy hosszú előre ívelés a nagy szélben Horváth Marcell kezére pattant. A megítélt büntetőt Aribi Hassan értékesítette (0-1). A fordulást követően alaposan feljavult a hazai együttes. Az ötvenedik percben Király Bence szögletét Bata Kristóf bólintotta a hálóba (1-1). Kilenc perccel később egy ötletes támadás végén Tapiska Géza lőtt a kapuba (2-1). A hetvenegyedik percben Godslove labdája gurult át a gólvonalon (3-1). 

A hazaiak a második félidő ötletes játékának köszönhetően teljesen megérdemelten nyertek a tavalyi Amatőr Kupa győztese ellen.

Az NB III-ban induló Dunaföldvár az azonos osztályban szereplő Érd vendége volt.

Érdi VSE –FC Dunaföldvár 2-0 (1-0)

Novák Ferenc Sportközpont, 300 néző. Vezette: Iványi Gábor (Kondákor, Aczél P.).

Érdi VSE: Tóth G. – Gál Sz., Kárász, Kertai, Pintér N. (Nikolics a 79. p.), Morvai (Rétfalvi a 67. p.), Loboda, Göblyös (Farkas B. az 55. p.), Kincses, Juhász B. (Dorogi V. a 67. p.), Suszter (Kertész B. a 67. p.). Vezetőedző: Domján Attila.

FC Dunaföldvár: Nideczki – Gesztesi, Szita, Vasiljevic, Borbás (Horváth B. a 46. p.), Molnár Á., Balogh Á., Rónaszéki, Balázs N. (Zoboki a 69. p.), Csoma-László, Mátrai-Zsurzs (Balogh B. a 62. p.). Vezetőedző: Nyilasi Bálint.

A hazaiak a harmincadik percben Suszter László büntetőből szerzett találatával szerezték meg a vezetést (1-0). Az első félidő lefújása előtt a dunaföldvári Molnár Ákost kiállította a játékvezető. Az érdiek az ötvennegyedik percben Kincses Márk góljával növelték az előnyüket (2-0).

A Fejér vármegyei csapatok további szombati eredményei: Király SE – Móri SE 0-1, FC Nagykanizsa – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-0, III. ker. TVE – Bicskei TC 3-1, Marcali VFC – Ercsi Kinizsi 2-2 (tizenegyesekkel az Ercsi Kinizsi jutott tovább).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában