Felkészülési vereség

2024.08.25. 21:02

A dunaújvárosi Horváth Alex remek bemutatkozása

Vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott Ukrajna ellen felkészülési mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban.

Agárdy Csaba

Veszélyben a magyar kapu, Horváth Alex (jobb) a jégen fekve.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsol

Magyarország - Ukrajna 6-3 (0-0, 0-3, 3-3)

Magyarország: Bálizs (Vay) – Garát, Fejes, Varga, Papp, Erdély – Hadobás, Ortenszky, Nemes, Bartalis, Terbócs – Szabó, Nilsson, Horváth B., Sebők, Galló – Horváth M., Horváth A., Ambrus, Németh, Mihály, Szongoth. Szövetségi kapitány: Majoross Gergely.

A magyar gólszerzők: Szongoth (52. perc), Galló (53. perc), Varga (56. perc).

A találkozón három újoncot avatott Majoross Gergely a dunaújvárosi Horváth Alex, Horváth Bence és a mindössze tizenhat éves Szongoth Domán személyében. A cseh Trinecben légióskodó, még juniorkorú Horváth Alex bemutatkozása remekül sikerült, őt választották a magyar csapat legjobbjának.

Az ünnepélyes korongbedobást Gulyás Michelle, friss olimpiai öttusa bajnokunk végezte el.

Az első játékrész gól nélkül telt, a második harmadban aztán fél percen belül kétszer is betaláltak a vendégek, majd a 16. percben az ukránok ismét bevették a magyarok kapuját.
Az utolsó harmadban nem tudta kivédekezni az emberhátrányt Majoross Gergely együttese, amely 48 perc után már ötgólos hátrányban volt.
Az 52. percben az újonc Szongoth Domán juttatta a lecsorgó korongot a vendégek hálójába, ezzel a magyar csapat legfiatalabbja szerezte meg az első találatot, ezt a lendületet kihasználva egy remek letámadás után Galló Vilmos is betalált. Ezt követően emberelőnybe került a magyar csapat, amely Varga Balázs találata révén 5-3-ra zárkózott négy perccel a meccs vége előtt. Ennél közelebb viszont már nem jutott a nemzeti együttes, amely az utolsó percekben újabb gólt kapott, ezzel az ukránok beállították a 6-3-as végeredményt.
A keret kedden utazik Pozsonyba, ahol sorrendben Kazahsztánnal, Szlovákiával és Ausztriával játszik az olimpiai selejtezőn. A négyes győztese kvalifikálja magát a milánói olimpiára - írja az MTI.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában