Vízilabda

2024.08.30. 17:20

Dunaújvárosiakkal az Eb elődöntőjében

A horvátországi U19-es női vízilabda Európa-bajnokságon magabiztos sikerrel húzta be a csütörtöki negyeddöntőt a magyar válogatott, amelynek keretében a DFVE két játékosa, Kardos Dominika és Laura szerepel

Gallai Péter

Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

A csapatnak nem okozott gondot Izrael legyőzése sem.
Magyarország – Izrael 16–9 (5–1, 3–4, 3–1, 5–3)
Gólszerzők: Mácsai 4, Lendvay 3, Horváth L. Horváth Zs., Pogonyi 2-2, Hajdu, Kardos D., Gulyás-Oldal. 

Benczur Márton kapitány együttese – a tréner tavaly a portugáliai Coimbrában világbajnoki címig vezette az U20-asokat – a péntek esti elődöntőben Görögországgal találkozik, akik az olaszokat győzték le simán, 15–6-ra. A két fél már találkozott egymással a csoportküzdelmek során, akkor a két fél rangadóján a magyarok 10–7-re diadalmaskodtak. A másik ágon Spanyolország és a házigazda Horvátország játszott egymással a döntőért. A finálét és a bronzmérkőzést szombaton rendezik majd meg. 

Kimondottan a 2005-ös korosztály számára még nem rendeztek eddig világversenyt, tehát az évjárat képviselői eddig csak az idősebbek között tudták magukat megmutatni Európa- és világbajnokságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában