Jégkorong

2024.09.04. 13:21

A DAB szétlövésben legyőzte a bajnoki címvédőt

Negyedik felkészülési meccsén az első sikerét aratta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese, miután vendégként büntetőkkel legyőzte kedden este a Ferencvárost. Szerdán 18.15 órától itthon játszik a csapat újabb találkozót.

Gallai Péter

Egy kis bunyó is "színesítette" a meccset

Forrás: fradi.hu

Az Acélbikákra utolsó előtti felkészülési találkozójukon komoly kihívás várt a magyar bajnok ellen ideenben. Igaz, a Ferencváros ezúttal is próbajátékosokkal a soraiban vágott neki a felkészülési mérkőzésnek.

Forrás: fradi.hu

Elég gyorsan vezetést szerzett a DAB emberelőnyben,  Watkins volt eredményes, majd a Fradi még a harmadban fordítani tudott, a 6. percben Brady szintén előnyben, majd tíz perccel később Razumnyak volt eredményes. A második harmad pörgősebben indult, mindkét kapusnak akadt dolga bőven, de ütközésekből sem volt hiány. A játékrész felénél kettős emberhátrányba került a Fradi, amit gólra is váltott a DAB, Sági kotorta be a pakkot.

A záró felvonásban egy végletekig kijátszott kontra után Zohovs révén ismét a vendégek vezettek, 2–3. Utána egy kisebb csetepaté alakult ki, Turbuczot szerelte Faith, az ütközést Mártonffy és Helgesen is igyekezett megtorolni, végül Faith és Helgesen dobta le a kesztyűt, amiért öt-öt perces büntetés kaptak. Másodpercekkel később Kucsma is leült a Fradi büntetőpadjára, de ezt a lehetőséget nem tudta kihasználni a DAB. A Fradi mindent megtett az egyenlítését, Crespi a kék vonal mellől bombázott a hálóba.

Így jöhetett a hosszabbítás, ami alatt mindkét csapat összeszedett egy-egy kiállítást. Kestilä járt a legközelebb egy emelt koronggal a gólszerzéshez, a pakk azonban a vasról kifelé pattant. A túlóra sem hozott eredményt, így a találkozó büntetőlövésekkel dőlt el, amiben a vendégek bizonyultak jobbnak ezúttal.

A végén volt oka örömre a dunaújvárosi játékosoknak 
Fotó: DAB

A csapat szerdán este hazai jégen a horvát élvonalbeli KHL Sisak gárdájával játszik 18.15 órától. 

Somogyi Balázs vezetőedző így értékelt a csapat közösségi oldalán: - Van még mit csiszolni a játékunkon, de látszik a fejlődés napról-napra. A védekezésünk egyértelműen feljavult és párosult mellé egy nagyszerű kapus teljesítmény.

Említésre méltó, hogy nyolc utánpótlás korú játékos volt az összeállításban és a 16 éves cserekapusunkon kívül mindenki szerepet kapott. Megdolgoztunk az első közös győzelmünkért, de ennek már vége, új nap új mérkőzés és szeretnénk még kevesebb hibával játszani és ma ezen fogunk dolgozni.

- Önbizalmunk a helyére került és ezt építjük tovább. Bár csak egy edzőmérkőzés volt, de büszke vagyok a csapatra és köszönöm nekik ezt az élményt.

Jegyzőkönyv

FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3–4 (2–1, 0–1, 1–1, 0–0, 0–1)

FTC: Nagy K. (Arany) – Kucsma, Crespi 1, Payne, Brady 1, Turbucz (1) – Helgesen (1), Vidoli, Razumnyak 1, Kestilä, Heino (1) – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Mattyasovszky, Németh – Bogáti, Farkas, Banga, Bán, Tóth Gergő - Mártonffy, Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth B. (Bobrov) – Faith, Leiter, Watkins 1 (1), Zohovs 2 (1), Mikkel Jensen (1) – Sysak, Kluuskeri, Sári, Hári, Sági 1 – Jurkovics, Tóth Gergely, Csémi, Mazzag, Mathias Jensen – Bánki, Szűcs, Cseh, Kuminka, Vezetőedző: Somogyi Balázs.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában