Papírforma

2024.09.15. 15:44

A DFC búcsúzott a kupától, egyértelműen jobb volt a Karcag

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dunaújváros FC együttese szombaton hazai környezetben fogadta az NB III-as Karcagi SE csapatát. A magasabb osztályban játszó vendégek biztosan jutottak tovább.

Duol.hu

A DFC vereségének mértéke talán túlzó, de az ellenfél egyértelműen jobb volt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ötödik percben Godslove ellen szabálytalankodtak a hazai térfélen, de a játékvezető sípja néma maradt. Az elmélázó védők között Székelyhez került a labda, aki a tizenhatoson belülről lőtt a hálóba. A huszonötödik percben egy bal oldali beadást követően Györgye perdített a kapuba. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A fordulást követően a nyíltabb játékkal kísérletezett az újvárosi együttes, de az ötvenedik percben a karcagiak növelték az előnyüket. A labda legalább ötször pattant szerencsésen eléjük, amit a végén Székely juttatott a hálóba. A hetvennyolcadik percben egy felszabadító rúgás a hazai védőről Nagy elé pattant, aki kihasználta az ajándék lehetőséget. Két perccel később egy jobb oldali kontra végén Constantinescu talált a kapuba. Az utolsó percben egy ütközést követően a játékvezető erősen „véleményes” tizenegyest ítélt, amit Hornyák értékesített.

Összességében az NB III-as, csoportjának harmadik helyén álló Karcag érvényesítette a papírformát, végül simán jutott tovább a következő körbe

DFC – Karcagi SE 0–6 (0–2)

DFC: Dunaújváros FC: Bolla – Hegedűs K. (Kiss B. az 53. p.), Horváth M., Ferenczy, Király B., Vagyóczki (Gál B. a 65. p.), Dorogi R., Bata, Szepessy R., Tapiska (Káveczki a 85. p.), Godslove (Tihanyi a 85. p.). Vezetőedző: Gróf András.

Karcag: Fedinisinec – Győri (Hornyák a 73. p.), Szabó, Caba (Fábián a 65. p.), Szakács (Nagy Zs. a 60. p.), Sághy (Bernáth a 60. p.), Vogyicska, Székely D. (Constantinescu a 60. p.), Talpalló, Maruscsák, Györgye. Vezetőedző: Varga Attila.

Gróf András: – A párharcok nagy részét elveszítettük a jobb fizikai mutatókkal rendelkező karcagiak ellen.

Ezen a napon egyértelműen jobbak voltak a karcagiak, ám a gólkülönbség ennek ellenére túlzott.

Varga Attila: – Az első harminc percben voltak gondok a játékunkkal, sokszor nem birtokoltuk eleget a labdát.

Ezzel együtt is próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, így már az első félidőben sikerült eldönteni a találkozót, de volt néhány hibánk, amikor a csapatrészek között nem volt meg a kohézió.

– A második félidőben már sok minden működött taktikai szempontból is, ráadásul az ellenfél is elfáradt a nehéz talajon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában