Kupameccs

7 órája

A DFC továbbjutását beárnyékolta a meccs végén történt csúnya szabálytalanság

Az első osztályban szereplő Dunaújváros FC magabiztos győzelemmel jutott tovább a Fejér vármegyei kupa 3. fordulójából, miután szerdán hazai pályán legyőzte a másodosztály déli csoportját vezető Beloianniszt.

Duol.hu

Szepessy Róbert már a második percben megszerezte az első gólt

Fotó: Laczkó Izabella

A hazai csapatból Tóth Ákos és Hegedűs Kelemen sérülés, míg Godslove betegség miatt hiányzott.

Fotó: LI

DFC – Beloiannisz 4–0 (1–0)

Dunaújváros FC: Sári – Kiss B., Horváth M., Ferenczy, Király B., Vagyóczki (Káveczki a 85. p.), Dorogi R., Gál B. (Sárosi a 85. p.), Szepessy R., Tapiska (Tihanyi a 85. p.), Bata. Vezetőedző: Gróf András.

Beloiannisz: Rácz M. – László B., Nebucz M., Várkonyi M., Rizojanisz (Csucsai I. az 56. p.), Németh B., Szántó P., Schrick D. (Tóth R. a 88. p.), Kovács A. (Lepsényi a 70. p.), Váradi K., Szalai P. Csapatvezető: Zserdin Balázs.

Jól kezdte a meccset a hazai együttes és már a második percben megszerezte a vezetést. Dorogi Renátó jobb oldali beadását Szepessy hat méterről fejelte a léc alá. A folytatásban is a házigazdák játszottak fölényben, de csak két kapufát lehetett feljegyezni. Gál  egy kavarodást követően, míg Király szabadrúgásból találta el a felső lécet. A vendégek elsősorban a kontrákra építettek. 

A fordulást követően nagyobb nyomás nehezedett a látogatók kapujára, de rendre kimaradtak a gólszerzési lehetőségek. Vagy a támadók hibáztak, vagy a Beloiannisz kapusa védett bravúrral. A hajrában azonban már sikerült a gólkülönbséget növelni. A hetvenötödik percben Király bal oldalról érkező beadása után Szántóról a saját kapujába került a labda. A nyolcvanadik percben Gál sokadik próbálkozása érett góllá. Két perccel később is ő volt a főszereplő, hiszen szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Bata értékesítette. 

A hajrában a csereként beállt Lepsényi kapott piros lapot durva szabálytalanság miatt. Az esetnél megsérült Horváth Marcell, aki nem is tudta folytatni a játékot, így erősen kérdésessé vált a hétvégi bajnoki szereplése.

Gróf András így értékelt: – A vezető találatunkat követően hibás felfogásban futballoztunk. A második félidőben már sorra dolgoztuk ki a gólhelyzeteket, amelyek közül az utolsó negyedórában hármat sikerült is értékesíteni, így magabiztosan jutottunk a kupa következő fordulójába.

A továbbjutásunkat beárnyékolja a végjátékban szándékosan okozott sérülés.

A DFC a következő körben az Ikarus-Maroshegy csapatával  játszik, de már csak jövőre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában