Sárkányhajó

2024.09.09. 09:00

A Dragon Steel aranya a kenumaratonról

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a szarvasi kenumaraton elnevezésű vízitúrát a múlt hónapban, amely a Káka-foki holtág és a Hármas-Körös természeti szépségeit hivatott bemutatni a Szivornya és a békésszentandrási duzzasztómű által bezárt huszonegy kilométeres körrel.

Gróf András

Abszolút második helyet is szerzett a dunaújvárosi klub

Fotó: Dragon Steel SE

Az eseményen ott voltak a Dragon Steel SE sárkányhajósai is, akik eredményesen zárták szereplésüket Tóth Edit beszámolója alapján. 
– Az érdeklődés országos szintű volt, sőt egy határon kívüli csapat bizonyult a leggyorsabbnak a távon. A csoportos rajtok után százkilenc induló kezdte el valamilyen vízi járművön a kategóriájának megfelelő távot. Összesen hetvennégy férfi és harmincöt nő teljesítette valamelyiket negyven egységben. A legidősebb maratonista a hetvennégy éves dömsödi Varga Béla, a Dragon Steel SE igazolt versenyzője - mondta az elnök.

Az újvárosi klub négy éve jár erre a rendezvényre, eddig is kitűnő eredményeket értek el, de az idén a csapat saját legjobb időeredményével nyerte meg a dragon 4-es kategóriát. A hajóban Tóth Gergely, Illés Zsolt, Lakatos Viktor, Horváth Attila küzdött az aranyéremért. Idejük az abszolút második helyet jelentette. Varga Béla az „outrigger egyes, szivornya fordulóval” kategóriában, kemény küzdelemben ötödik lett. 

A Dragon versenyzői legközelebb szeptember 21-22-én a sárkányhajó magyar bajnokságon szerepelnek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában