Óriási csata

2024.09.07. 13:33

Centiken múlt Hunor világbajnoki érme a sprinttávon

Az olaszországi nyílt vízi junior úszó világbajnokságon szombaton a DKSE versenyzője, Kovács-Seres Hunor a most debütáló új számban elképesztő nagy csata után a negyedik helyen végzett.

Gallai Péter

Kovács-Seres Hunor negyedik helyen végzett a 3 km-es sprintfutamban

Fotó: MÚSZ

A vb-n az egyéni távok, valamint a két váltó mellett beiktattak egy 3-3 km-es sprintfutamot is, melynek keretében 1500, 1000, valamint 500 méteren úsznak a versenyzők. Menet közben a mezőny mindig feleződik, aki az utolsó 500-on beér elsőnek, az lesz az aranyérmes. Nos, Hunor, ebben a számban is bizonyíthatott szombaton délelőtt.

A kezdés remekül sikerült a DKSE úszójának, hiszen megnyerte azt a futamot, amelyben ő szerepelt. Az elődöntőben francia Sasha Velly mögött pedig másodikként jutott be a fináléba. A döntőben aztán óriási csata alakult ki a dobogóért, öten szinte egyszerre csaptak be a célba, végül Kovács-Seres mindössze egy tizeddel maradt le a harmadik helyről, de a győztes japántól is mindössze fél másodperccel.
A dunaújvárosi klub tehetsége csütörtökön 10 kilométeren  a hetedik helyen zárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában