Erste Liga

2 órája

Cserbenhagyó edző ellen

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata két mérkőzést is játszik a hétvégén az Erste Ligában.

Agárdy Csaba

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Pénteken 18 órakor az Újpest vendégei lesznek, míg vasárnap 17 órai kezdettel a Debreceni EAC-ot fogadják.

A DAB a nyitófordulóban  a FEHA19 otthonában 5–3-ra kikapott, vagyis a jó bajnoki rajt elmaradt.  AZ UTE már két mérkőzésen túljutott, a Budapest Jégkorong Akadémia HC (BJAHC) vendégeként 5–4-re kikapott, majd Újpesten 3–2-re verte a DVTK Jegesmedvéket.

A nyári holtszezonban mind  Újpesten, mind Dunaújvárosban nagy volt a játékosmozgás, és a vezetőedzői poszton is változás történt. Újpestre érkezett az egykori dunaújvárosi kedvenc, a magyar válogatottban  is bemutatkozó Dansereau Keegan, aki Rostockból tért vissza. Érkezett még Szalma Zsolt, ő legutóbb a DAB hokisa volt, Cody Sol, Dyson Stevenson, Ian McNulty és Stephen Desrocher. Összesen négy kanadai és egy amerikai érkező alkotja a külföldi kontingenst. A lilák leigazolták még Páterka Bencét a DVTK-ból. Tizenöten távoztak Újpestről. A vezetőedző pedig az a kanadai Jason Morgen lett, aki 2018-ban tizenegy meccses győzelmi sorozatot produkált az Acélbikákkal, majd kurtán-furcsán távozott Dunaújvárosból. Se szó, se beszéd a számára bérelt lakásban az asztalon hagyta a kulcsokat, azzal, hogy Dániába szerződött. Kiváló szakemberről van szó, de nem egy életbiztosítás vele szerződést kötni.

A találkozót a szurkolók az Erste Liga TV-n keresztül is nyomon követhetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában