Jégkorong

2 órája

Hamar eldőlt a DEAC elleni mérkőzés - képgalériával

A debreceni villámrajt hamar eldöntötte a mérkőzést, az utolsó harmadra visszakapaszkodó DAB továbbra is nyeretlen.

Duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella

Somogyi Balázs együttese két negyedik soros hiányzót leszámítva nem változott a péntek este Újpesten szoros mérkőzésen alulmaradó összeállításhoz képest. A vendégeknél Szeles Martin az idei szezonban először kapott lehetőséget a kapuban, a negyedik sorba Domán és Nyisztor helyett Révész Levente volt ott, írja a jegkorongblog.hu.

Fotó: Laczkó Izabella

Villámrajtot vett a DEAC, 10 perc alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket. A harmadik perc elején a Mihalik fivérek oldottak meg mintaszerűen egy vendég kontrát, András kihagyhatatlan helyzetbe hozta Gergőt, aki nem is hibázott, 0-1. Az 5. perc végén érkezett a második találat az ex-BJAHC sor révén: Galoha mesteri kapu mögüli centerezését Mozer vágta be, 0-2. Majd az első emberelőnyével is élt az Vaszjunyin-legénység, Bucskin lövése vágódott le, a szabadon maradó korongot Mihalik András ütötte be, 0-3. A folytatásban is maradt a vendég fölény – bár egy emberelőny során a DAB is eljutott kapuvasig – Tóth Balázs kapus tartotta az eredményt.

A második felvonás elején is betalált a DEAC, Bucskin lépett ki két hazai védő között és értékesítette ziccerét, 0-4. Második hazai emberelőnyből már összejött a szépítés, Sziszak távoli lövésébe szúrt bele Mikkel Jensen, a játékvezetők maratoni videózást követően érvénybe hagyták a találatot, 1-4.

Fotó: Laczkó Izabella

A békésen csordogáló mérkőzésen nem tudott közelebb zárkózni a DAB, sőt a 46. percben Jakabfy Csongor egy kontra végén visszaállította a közte négyet, 1-5. Az 53. percben szépen játszottak meg egy speciális szituációs figurát az Acélbikák, Sági kapu mögül találta meg center pozícióban Rittert, aki megszerezte első gólját dunaújvárosi mezben, 2-5. A hajrában Dobmayer és Tóth Gergely vezetésével kicsit elszabadultak az indulatok, verekedésig nem fajult a szituáció, a hazai védő sima két percet, a vendégek bekkje 2+2-t kapott. Az emberhátrány során Jakabfy is szabálytalankodott, az öt a hármat pedig már kihasználta a DAB, Mikkel Jensen duplázott közelről, 3-5. A megmaradó szimpla fór során Tóth kapus lekorcsolyázott, Szeles vezetésével kitartott a Debrecen.

A DEAC 5-3-ra legyőzte a Dunaújvárost, így megőrizte 100%-os mutatóját, míg az Acélbikák továbbra is pont nélkül állnak. Az egyetemi együttes legközelebb jövő pénteken Gyergyószentmiklóson jég lépre, míg a DAB ugyanaznap a címvédő Corona Brassót fogadja.

DAB: Tóth B. (Bobrov) – Tóth G., Kluuskeri, Mikkel Jensen, Zohovs, Watkins – Raskin, Sziszak, Sági M., Hári, Ritter – Faith, Jurkovics, Nagy B., Mazzag, Kuminka – Léhi, Mathias Jensen, Cseh, Sári

DEAC: Szeles (Hetényi) – Stensson, Uszcinyenka, Mozer, Galoha, Culjin – Kloz, Dobmayer, Mihalik G., Novotny, Mihalik A. – Jakabfy Cs., Bukor, Bucskin, Kreisz, Shenfeld – Jakabfy S., Molnár D., Révész.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában