Pénteken a Brassó ellen

3 órája

Somogyi Balázs: Mindent meg kell tenni!

A Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) pénteken 18.30 órás kezdéssel a CMS Corona Brassót fogadja a jégkorongozók Erste Ligájában.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A DAB eddig három  mérkőzést játszott le az Erste Ligában, és még nem  szerzett pontot.  Somogyi Balázs, a dunaújvárosiak vezetőedzője tehát arra készül, hogy együttese végre pontot gyűjtsön. A DAB szereplése eddig igen  hektikus, legalábbis ez derül ki Somogyi Balázsnak a mérkőzések után tett nyilatkozataiból. Az Újpest elleni 2–1-es vereség után dicsérte a játékosait, sőt, azt is kijelentette, büszke a fiúkra.
A Debrecen ellen itthon 5–3-ra kapott ki vasárnap a DAB úgy, hogy a vendégek már alig több mint húsz perc után 4–0-ra vezettek. Amire ritkán hallható példa a jégcsarnokban, a B-közép részéről elhangzott az „Ébresztő” felkiáltás. Ez nem volt alaptalan, mert az Acélbikák nem voltak túl acélosak, úgy korcsolyázgattak a jégen, mintha gálamérkőzést játszanának. A kemény ütközés nem szerepelt a dunaújvárosiak szótárában. Somogyi Balázs a Debreceni EAC elleni mérkőzés után más hangnemben nyilatkozott, mint az UTE meccset követően.

Somogyi Balázs többek között elmondta „Sajnos nagyon rossz mentalitással léptünk pályára az első cserékben és ez első harmadban, nem ezt vártuk a kezdés után. Nem érdekel, ha kikapunk, mert benne van ebben a játékban, nyerhetünk is, döntetlent is játszhatunk, a legnagyobb probléma a „hogyan kapunk ki”. 

Az én mentalitásomba nem fér bele, hogy feltett kézzel szenvedjünk vereséget.”

Az Erste Liga címvédője a Brassó, és náluk kevés mozgás volt nyáron. A keret nagy része együtt maradt, távozójuk nem  volt,  csak négy érkezőjük. Köztük az orosz Jevgenyij Szkacskov, aki a legutóbbi szezonban a Csíkszereda legponterősebb játékosa volt, emellett a liga egyik legjobb hokisa.
Mire számíthatunk a Brassó ellen, erre kértünk választ a vezetőedzőtől: – Láttuk az Újpest ellen, hogy mit kell tennünk azért, hogy önmagunkhoz képest eredményesek legyünk. A minimum az, hogy, amit kérünk a játékosoktól, azt a tökéleteshez legközelebb hajtsák végre. 

Az edzők mindent megtesznek a csapatért, a játékosoknak is mindent meg kell tenniük a jégen. Nem túl sok dolgot kérünk a játékosoktól, de azt elvárjuk, hogy azokat teljesítsék. Azt tudni kell, a szakmai stáb, az edző maximum harminc százalékot tud ahhoz hozzá tenni, hogy mi történjen a mérkőzéseken a jégen. Hetven százalék a hokisoké. Lehet az ember jó fej, és rossz fej edző is. Ami lényeg, hogy jókedv legyen az öltözőben, mert különben nincs eredmény, de, ha a fiúk nem végzik rendesen a dolgukat, éreztetem velük a rosszallásomat, akkor egy kicsit távolságot tartok tőlük.

A Dunaújvárosi Acélbikák háza tájáról hír, hogy a csapat általános igazgatója, ifjabb Azari Zsolt folytatja játékos pályafutását. Igaz, már nem Dunaújvárosban, hanem  Szegeden. Azari a szegediek közösségi oldalán elmondta: 

– Az utóbbi években a DAB-Acélbikák Sportkarrier Program részeként indítottunk újvárosi csapatot, ám ez az új szabályok miatt ezúttal nem tud részt venni a sorozatban, így másik egyesületet kellett keresnem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában