Változás

2024.09.12. 11:00

Teljesen új rendszerű bajnokság

Az elmúlt évekhez képest teljesen új rendszerű a vármegyei labdarúgó-bajnokság III. osztályú mérkőzéseinek lebonyolítása. Igazságosabb és nagyobb élményt nyújtó lesz a futball mind a csapatok, mind a szurkoló számára. A körzetünkhöz tartozó, keleti csoportba került két csapat, a Rácalmás és a Kulcs is vereséggel nyitotta a szezont.

Horváth László

A Kulcs vereséggel nyitott, de bíznak a jó folytatásban

Fotó: Horváth László

Az új lebonyolítás részleteiről kérdeztük az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának vezetőjét, ­Schneider Bélát.
– A nevezések beérkezése után, hagyományosan a csapatok részére munkaértekezletet tartottunk. Azzal a céllal tettük, hogy véleményük alapján döntsük el az őket versenyeztetésben érintő feladatokat. Így többek között a csoportbeosztásokat, kezdési időpontot, esetleges lebonyolítási formát.

Schneider Béla
Fotó: FMH/Fehér Gábor

Valamennyi sportszervezet meghívást kapott, és a honlapunkon is meghirdettük. A jelenlévők többségi akarata szerint hajtjuk végre a döntéseket.

 - Így a levélben feltett kérdésekre a jelenlévők közül 14 csapat szavazott erre a lebonyolítási formára, négy ellenében – kezdte az igazgató.

A módosítás lényegei a következők: kisebb utazási költség, kellő mérkőzésszám, az egyenlő erősségű csapatok küzdjenek egymással, ne legyenek nagy gólkülönbségek. 

Ezért a csapatokat öt csoportba osztották területi alapon, hogy az üzemanyag költség ne terhelje túl a csapatokat. A csoporton belül ősszel játszanak oda-vissza alapon egy alapbajnokságot. Ennek a helyezései alapján tavasszal a kiemelt bajnokságba a csoportok első két helyezettje és a két legjobb harmadik jut. Ezt a tizenkét együttest két csoportba osztják területi alapon: észak, dél. Itt döntik el, szintén oda-vissza alapon a bajnoki cím sorsát. A többieket, szintén területi alapon, új csoportba sorolják, és szintén egymás ellen oda-vissza alapon játszanak. 

Így tavasszal mindenki ott játszik, ahol felkészültsége alapján sikereket érhet el

– jegyezte meg Schneider Béla.

Ami pedig az első, hétvégi fordulót illeti, a Kulcs és a Rácalmás is pont nélkül nyitotta a bajnokságot, egyaránt idegenben kaptak ki.
Szabadegyháza–Kulcs 3–1 (1–0)

Kulcs: Herczog M. – Balla D., Cseresnye (Ócsai G.), Godó, Ócsai N. – Szekszárdi, Plézer, Pasqúalini, Horváth L. – Tomor (Seres), Herczog D.
A 11. percben Horváth révén szerzett vezetést Szabadegyháza. Ezután a 63. percig újabb találat nem született. Ekkor a kulcsiak Herczog közreműködésével szépíthettek, de csak öt perc telt el az újabb szabadegyházi gólig. Rátkai billentette az eredményt a házigazdák javára, Horváth pedig a 75. percben végleg egyértelműsítette a győzelmet.

MPF Ráckeresztúr– Rácalmás  2–1 (1–0)

Rácalmás: Berek – Pinte F. (Rácz), Tóth Z. (Homolya), Jeney, Horváth M. (Molnár V.) – Juhos, Balogh R. (Czinkon), Zsiga, Balázs – Pinte Sz., Hornyák. Vezetőedző: Papp Péter.
Kiállítva: Nagy L. (71.).

Büntetőből jutottak előnyhöz a vendéglátók, a 37. percben Czakó érvényesítette a tizenegyest. A pihenő letelte után az 52. percben Pintér újabb hazai találattal gazdagította a keresztúri csapatot. A 71. percben a csereként beállt Nagyot kiállították a hazaiaktól, az emberelőny azonban csak rövid ideig nyújtott egyenlítési reményt a vendégeknek. A Rácalmás a 82. percben volt eredményes Czinkon révén, de ez már csak a szépítésre volt elegendő.

Az első forduló további eredménye a csoportból: Besnyő–Pusztaszabolcs 4–3. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában