Szőnyegen

3 órája

Tombor Benedek ezüstéreme a diákolimpián

Csongrádon rendezték meg a birkózó U15-ös diákolimpiai országos bajnokságot. Az indulók általános iskolájuk színeit képviselték, azonban az MBSZ versenyrendszere alapján az eredmények a szakosztályokat illetik meg, azaz a pontversenybe beleszámítanak.

Gallai Péter

Tombor Benedek második lett súlycsoportjában

Fotó: DKSE

Összesen 115 serdülőkorú birkózó sorakozott fel a versenyre, amit a DKSE fiataljai közül többen kénytelenek voltak kihagyni különböző sérülés, vagy betegség okán.  A rajthoz állók közül a 38 kg-ban küzdő Tombor Benedek jutott a legtovább. Az első két mérkőzésén magas technikai fölénnyel győzte le abonyi és dévaványai ellenfelét. Sajnos a döntőben 3–2-es vereséget szenvedett tatabányi riválisától, így kénytelen volt az ezüstéremmel megelégednie. 

A 68 kg-osok mezőnyében Parádi László az első fordulóban az UTE versenyzője ellen taktikai hibát követett el, amit ellenfele kihasznált, így győztes helyzetben az utolsó másodpercekben szenvedett vereséget. Hasonló helyzetbe került Fekete Csaba (76 kg) is. Legyőzőjük egyik esetben sem jutott a döntőbe, így egyikőjük sem bizonyíthatott a vígasz ágon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában