Bejelentés

5 órája

Bartulovic visszatért a DKKA csapatához

A DKKA kapusa, Oguntoye Viktória sérülése miatt kölcsönben visszatér Debrecenből Gabrijela Bartulovic.

Gallai Péter

Bartulovic időlegesen visszatér Dunaújvárosba

Fotó: Hajdú Bihari Napló

Oguntoye legutóbb a Szombathely ellen állt kapuban a második fordulóban a női kézilabda NB I-ben, utána a Győr és a Fradi ellen Wéninger Alexa mellett a 19 éves Krasznai Júlia volt a keretben. Mivel kiderült, a vártnál többet kell kihagynia Viktóriának, ezért a DKKA szakmai stábja megoldást keresett a kialakult helyzetre és korábbi játékosukat, Gabrijela Bartulovicot szerették volna szerződtetni Debrecenből a felépülés időszakára.

bartulovic
Bartulovic visszatért a DKKA csapatához
Fotó: DVSC

Bartulovic két hónapra érkezik

Miután a két klub között évek óta kiváló a kapcsolat, így hamar megszületett a megállapodás, mely szerint a horvát kapus november végéig, kölcsönben Dunaújvárosban játszik majd - jelentette be a DKKA honlapja.

A DVSC oldalán arról is írtak, hogy a kölcsönadásról magával a játékossal is egyeztetett a vezetőség, aki elmondta, tekintettel a korábbi közös időszakra, szívesen segít volt klubjának.  A Debrecen ráadásul szeptemberben szerződtette Jessica Ryde-t, a svéd válogatott kapus érkezésével Bartulovic mellett másik két hálóőr is van a DVSC keretében. 

Bartulovic már hétfőn edzésbe állt Dunaújvárosban, és egészen november végig segíti majd a Kohász együttesét.

A játékos a horvát RK Sesvete-nél kezdett kézilabdázni, innen került 2018-ban a lengyel MKS Perla Lublinhoz, melynek színeiben a Bajnokok Ligájában és az EHF-kupában is pályára lépett. A 2020–2021-es idényre hazatért és a horvát Varasd játékosa lett, majd 2021 nyarán érkezett Dunaújvárosba, onnan igazolt Debrecenbe 2023 nyarán, ahol 2025-ig szóló szerződést kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában