Labdarúgás

2 órája

Elmaradt az előszállási csoda, javított a Nagyvenyim

A Fejér vármegyei labdarúgó-bajnokság II. osztály déli csoport 7. fordulója után a hármas holtversenyben élen állók közül a Polgárdi nyerte a Nagykarácsony elleni rangadót, míg a Beloiannisz az Előszállást múlta felül, itt nem született csoda. A Baracs a ráadásban kapott góllal csak egy pontot szerzett.

Horváth László

A Nagyvenyim hazai pályán ötször is betalált a Sárszentmihály kapujába

Fotó: Horváth László

A Nagyvenyim három vereséggel a háta mögött próbálta megtörni a rossz szériáját a 7. fordulóban, hiszen az előző három mérkőzésén vereséget szenvedett. Most közvetlen riválisukat győzték le.

csoda
Fotó: Horváth László

Nagyvenyim – Sárszentmihály 5–2 (2–1)
Nagyvenyim: Pék – Rezes, Princz, Balogh (Ráthgéber 54.) Slett, Mohácsi, Kővári, Kovács (Deli 82.), Cislo, Sipeki, Török Barsa.

A 37. percben büntetőből szerzett vezetést Rezes révén a Nagyvenyim, majd Balogh lőtte ki a sárszentmihályi kaput egy szép akciót követően. A 40. percben Szipőcs szépített. A 67. perctől három gyors hazai gól örvendeztette a nagyvenyimi szurkolótábort. Slett és Ráthgéber egy percen belól szerzett két találatával immáron komoly előnyre tettek szert a házigazdák. A Sárszentmihály már csak szépíteni tudott.

Kőkuti Tamás Nagyvenyim: – Elsősorban gratuláció illeti a csapatot, hiszen az elmúlt fordulók alapján nehéz helyzetből hozták a pontokat. 

Maximális akarat és hozzáállás jellemezte a fiúkat.

- A második félidőben ellenfelünk jobban kinyílt és mi kihasználtuk a helyzeteinket. Szerencsére a játékoskeretből is több volt a merítési lehetőség.

Baracs – Seregélyes-Sárosd II. 1–1 (1–0)

Baracs: Vaszócsik – Hepp, Áldott (Karászi M. 89.), Wolf, Sbihi (Fejes 90.), Katona (Takács 73.), Badi, Fülöp, Kiss, Éliás, Fejes (Karászi B. 57.). 

A Baracs szerzett vezetést a 26. percben Sbihi góljával, majd ezt az előnyt a rendes játékidő végéig őrizték a vendéglátók. Aztán a hosszabbítás 94. percében Békefinek sikerült döntetlenre hozni a meccset, így végül pontosztozkodás lett a találkozó vége.

A Baracs kezéből az utolsó pillanatban csúszott ki a győzelem

Körmendi Zsolt, Baracs: 

Nem vagyok nyugodt, mert a játék képe alapján simán kellett volna nyernünk, de sajnos nem tudtuk lezárni a találkozót.

– A sors fintora, hogy ilyenkor az ellenfél talál egy gólt, ez ma sem volt másképp, a hosszabbításban meg is érkezett az egyenlítő találat.

Beloiannisz – Előszállás 3–0 (2–0) 

Előszállás: Nagy G. – Mukli, Kovalovszky, Horváth Kr. (Gulyás 72.), Nyári, Béres, Garbacz, Horváth G., Szalai, Horváth Ko., Németh L. (Kercza 72.).
Gólszerző: Szalai (2., 19.), László (69.).

Nagykarácsony – Polgárdi 1–2 (1–1)

Nagykarácsony: Miklós – Szabó Sz., Kovács D., Tábi, Czári (Baranyai 81.), Balogh, Szabó M., Jákli, Princz, Rácz (Kovács R. 45.), Nagy (Simon 75.).

Gólszerző: Rácz (45.), ill. Horváth Z. (13.), Horgos (89.).

A forduló után a Beloiannisz a listavezető 15 ponttal, mögötte a Polgárdi csak gólkülönbséggel lemaradva második. Felfért a dobogóra a 12 pontos Nagykarácsony is, a Baracs 11 ponttal szorosan követi az élbolyt, ahova jó eséllyel pályázhat a 10 pontosok közül az Aba és a Lajoskomárom II. is. Az erős középmezőny sem gyalog galopp. Az Előszállás és a Seregélyes 7-8. helyen egyformán 8-8 ponttal áll. A Nagyvenyim viszont az elmúlt fordulók hektikus teljesítménye miatt lecsúszott a középrész végére. A lista alján Sárszentmihály, Apostag, Kisláng és a Pákozd várhatja a szerencse jobbra fordulását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában