Foci

3 órája

Fontos sikert aratott a DFC Szepessy duplájával

A Fejér vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában szombaton a Dunaújváros FC az Adonyt látta vendégül. A DFC végül két góllal nyert.

Gróf András

Csiki Soma és Gál Benedek harcol a labdáért

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az adonyiak az első perctől kezdve a biztonságos védekezésre koncentráltak. Megszállták a saját térfelüket, amivel alaposan elbizonytalanították a DFC támadásvezetését. Az újvárosiak rendkívül körülményesen, rengeteg technikai hibával szövögették a támadásiakat. Az első valamirevaló helyzetre egészen a 34. percig kellett várni. A félidő hajrájában már voltak ígéretes próbálkozások, de a befejezéseknél mindig hiányzott valami. A 45. percben azonban mégis sikerült a megszerezniük a vezetést a házigazdáknak. Egy felpattanó labdába kézzel ütött bele a tizenhatoson belül az egyik adonyi védő. A jogos büntetőt Szepessy értékesítette. 

DFC
Szepessy Róbert két gólja döntött a DFC javára
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A szünetet követően valamivel aktívabb volt a DFC, de továbbra is rendre hiányzott valami a befejezéseknél A 60. percben a csereként beállt Major került gólhelyzetbe, de a nem találta el a kaput. Az utolsó előtti percben egy jobb oldali beadásnál nagyot hibázott az adonyi védelem, így Szepessy a hosszú oldalán átvehette a labdát, és közelről gólt lőtt. 

A látottak alapján megérdemelt a hazai győzelem, hiszen a játékidő nagy részét a vendégek térfelén töltötték a csapatok, de azt is el kell ismerni, ezt nem éppen sziporkázó teljesítménnyel szerezték meg az újvárosiak.

DFC – Adony VSK 2–0 (1–0)

DFC: Bolla –Tapiska, Ferenczy, Király B., Vagyóczki, Bata, Hegedűs K., Szepessy R., Gál B., Godslove. Vezetőedző: Gróf András.

Adony VSK: Andrejev – Csiki (Bagóczki a 69. p.), Fehér L., Balogh B. (Kelemen a 85. p.), Posztós (Kaló a 85. p.), Budai, Virág, Holentoner, Bognár B. (Major M. az 58. p.), Hamar (Pati a 69. p.), Tóth D. Vezetőedző: Boldoczki Sándor.

A DFC összességében megérdemelten nyert

Gróf András: – Nagyon mérsékelt teljesítményt nyújtottunk. A vendégek jól megszervezték a védekezésüket, aminek nem igazán találtuk az ellenszerét. 

Összességében azonban úgy gondolom, hogy ennek ellenére megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Boldoczki Sándor:

Úgy érzem, nem vallottunk szégyent, hiszen végig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést.

- Ki tudja mi lett volna a végeredmény, ha 1-0-nál értékesítjük az óriási gólszerzési lehetőségünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában