Erste Liga

2 órája

Erdélyben az Acélbikák csapata

Újabb fordulók. Két mérkőzést játszik hétvégén Erdélyben a jégkorongozók Erste Ligájában a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Erdélyben túrázik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata (DAB). Az Erste Liga pénteki és vasárnapi fordulójában Gyergyószentmiklóson, illetve Brassóban vendégeskedik Somogyi Balázs együttese. Nehéz hétvége vár a dunaújvárosiakra. 

Erdélyben
Dunaújvárosban már játszott a DAB és a Brassó, most Erdélyben is találkoznak
Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Nem a DAB az esélyes Erdélyben

Egyik találkozónak sem a DAB az esélyese. Igaz, a pénteki ellenfél (17.30), a Gyergyói HK csak a hatodik helyen áll a tabellán, és már két vereséget is begyűjtött. De arról sem szabad elfeledkezni, hogy a legutóbbi két meccsüket a Debreceni EAC (7–3) és az Újpesti TE (3–2) ellen megnyerték, igaz, hazai környezetben.
A címvédő Corona Brassó jobb formában játszott eddig, mint a gyergyószentmiklósiak, vezetik is a tabellát. A legutóbbi fordulóban  5–3-re nyertek a legutóbbi döntős Ferencváros-Telekom 
otthonában.
A DAB legutóbb Miskolcon  vendégszerepelt, ahol 5–3-ra kikapott. Az Acélbikák helyzetén sokat javíthatna egy esetleges erdélyi bravúr.
Az Erste Liga állása: 1. CSM Corona Brassó 6 mérkőzés/14 pont, 2. Újpesti TE 6/13, 3. Debreceni EAC 5/12, 4. Budapest Jégkorong Akadémia HC 6/10, 5. DVTK Jegesmedvék 6/9, 6. Gyergyói Hoki Klub 5/8, 7. FTC-Telekom 6/5, 8.FEHA19 6/5, 9. SC Csíkszereda 5/5, 10. Dunaújvárosi Acélbikák 5/3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában