Büszkék lehetnek

3 órája

Hitet meríthet mindenki ebből a teljesítményből

Nagyszerű teljesítménnyel állt helyt a Kohász női kézilabdacsapata a címvédő Ferencváros elleni szerda esti hazai bajnokin. Ebből hitet meríthetnek a folytatásra, többek között ez is elhangzott a mérkőzés utáni nyilatkozatokban.

Gallai Péter

Kellermann Dóráék kiváló teljesítményt nyújtottak

Fotó: Laczkó Izabella

Három vereség után a bajnokág egyik esélyesét, a nemzetközi klasszisokat felvonultató Ferencvárost fogadta Gulyás Péter csapata. A Kohász szeretett volna helytállni sokkal esélyesebb riválisa ellen, ami sikerült is. Sőt,  a dunaújvárosi csapat végig tapadt és még két góllal vezetett is az első félidőben a védekezésben nem olyan acélos Fradi ellen. A vége 32-37 lett, a látott játékból hitet meríthetnek a női kézilabda bajnokság folytatására.

hitet meríthetnek
Borgyos Pannáék hitet meríthetnek a szerdai teljesítményükből
Fotó: LI

A második félidőben is igyekezett tartani a tempót a DKKA, sokáig két-három gólon belül voltak, végül a meccs hajrájában tudta érvényesíteni fölényét a fővárosi csapat. Azonban amikor héttel elléptek, akkor sem adták fel a lányok, s az utolsó percig küzdve ötre csökkentették hátrányukat. Agócs az utolsó másodpercben egy bombagólt lőtt, ami után úgy ugrott talpra az egész hazai kispad és ünnepeltek, mintha megnyerték volna a meccset – jó volt ezt látni.

Ugyan vereség lett a vége, de erre mondják, így ki lehet kapni egy sokkal erősebb csapattól, nem véletlenül tapsolta meg a lányokat állva a publikum. Minden dicséretet meg is érdemelnek, látszott a Gulyás Péter által várt előrelépés, 32 gólt lőni egy ilyen szintű ellenfélnek, szintén nagyon beszédes. Reméljük, sokat profitálhat a csapat ebből a játékból, legközelebb a számunkra nagyon fontos, Alba Fehérvár elleni meccsen.

Allan Heine így értékelt: – Örülünk a győzelemnek!

Jól felkészített, taktikusan játszó ellenféllel találkoztunk, akik ki tudtak billenteni minket a komfortzónánkból.

- Sokat szenvedtünk az első félidőben, bár könnyen tudtunk gólokat szerezni, de hátul nem voltunk olyan stabilak, mint korábban. Annak örülök, hogy a második félidőben jó egyéni teljesítményeket láthattam.

Gulyás Péter dunaújvárosi vezetőedző szerint a sorsdöntő az volt, amikor a 40. percben Böde-Bíró „elkezdett védeni”, erre alapozva pedig több gólt tudott az ellenfél az eredmény közé tenni.

 Illetve ritmust is váltottak, amit sem sebességgel, sem cserékkel nem tudtak már tartani. Ennek ellenére bőven vállalható vereséget szenvedtek. Egyébként a Fradinak ez volt a legszűkebb győzelme eddig a bajnokságban.

Ebből hitet meríthetnek

– Azért nekünk több időnk volt közösen készülni, szerintem ez, és az összhang is meglátszott a mérkőzésen, nagyon jó hatvan percet láthatott a közönség. A Fradi játékosai ezzel szemben a válogatottból érkeztek vissza. 

Büszkék vagyunk arra, hogy így kézilabdáztunk, most először úgy, ahogy szerettük volna elkezdeni a szezont, vagy ahogyan nyáron láttam a felkészülés során.

- Ebből a találkozóból mindenki hitet meríthet a folytatásra, hiszen számunkra most kezdődik az az időszak, amikor fontos mérkőzéseink lesznek – fogalmazott.

A négy gólig jutó Gerháth Kincső balátlövő szerint jó mérkőzést játszottak, ezzel pedig segíteni is tudták a Ferencvárost a felkészülésben, megtisztelték őket, hogy a legjobbjukat nyújtották. 

– Ami a legfontosabb, hogy visszataláltunk ahhoz a teljesítményhez, amit ha jövő héten nyújtani tudunk csapatként az Alba Fehérvár ellen is, akkor nem lehet kérdés, mi lesz a végeredmény. 

Agócs Alexandra kiemelte, erra a találkozóra sikerült javítani a játék pontosságát, harminc gól felett lőni a Ferencvárosnak, az pedig szenzációs.

– Nem csoda, hogy nagyon örülünk. Úgy álltunk bele a találakozóba, hogy nincsen veszíteni valónk. Teljesen felszabadultak voltunk, ami szerintem meg is látszott.

A forduló másik szerdai mérkőzésén: Kisvárda - Győr 23-37.

A további párosítás: 

  • Mosonmagyaróvár - Budaörs
  • Békéscsaba - Alba Fehérvár
  • Vasas - MTK Budapest
  • DVSC - Szombathely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában