Labdarúgás

2 órája

Kilőtt a Rácalmás, utolsó helyről dobogóra állt

A Fejér vármegyei labdarúgó-bajnokság III. osztály keleti csoport 7. fordulójában a második győzelmével nagyot ugrott előre a Rácalmás. Egyenesen a dobogó harmadik fokáig repítette a Besnyő elleni három pont a forduló előtt még utolsó helyen álló csapatot.

Horváth László

Három meccs alatt hét pontot gyűjtött a Rácalmás

Fotó: Horváth László

A Kulcs ezúttal vereséget szenvedett idegenben az élvonalbeli Ráckeresztúrtól. Ellenben kilőtt a Rácalmás, győzelmük sokat ért.

kilőtt
Kilőtt a Rácalmás, a dobogó harmadik fokára léphettek
Fotó: Horváth László

Besnyő – Rácalmás 1–4 (0–3)

Rácalmás: Berek – Nagy, Pinte, Zsiga (Rácz 69.), Horváth (Junger 80.), Juhos, Homolya (Gergelyfi 46.), Tóth, Pinte, Molnár (Czinkon 27.), Balogh (Szabó 83.). 

Az első félidőben meglőtte három gólját a négyből a Rácalmás. Balogh két találata mellett még Nagy is felfért a góllövő listára. A szünetet követően Balogh az 57. percben ismételt, így triplájával alaposan hozzájárult a rácalmási győzelemhez. A vendéglátók csak egyszer, a 60. percben találtak be a rácalmási kapuba. Németh góljával vigasztalódhattak a besnyői szurkolók.

MPF-Ráckeresztúr – Kulcs 4–2 (3–0)

Kulcs: Herczog – Balla, Godó, Ócsai N., Kozma, Herczog, Seres (Ócsai G. 64.), Plézer, Horváth, Mészáros, Virág. 

Nem sikerült jól a hétvége a Kulcs csapatának. Erős, de nem verhetetlen ellenfelet kaptak a Ráckeresztúr képviseletében. Az első negyedórában csak hazai gólokat láthatott a közönség. Pintér, Papp és Gutyina volt eredményes. A vendégektől Balla a 47. percben, mindjárt a szünet után tudott szépíteni. Lőke viszont újabb találatot vitt be a 88. percben. A kulcsiaktól Herczog a 90. percben még egy góllal növelte a vendégek találati listáját, de ezzel már nem érhették be ellenfelüket.

A Rácalmás remek szériában van, két fordulóval ezelőtti bravúrral kezdtek, amikor a listavezető Szabadegyházával játszottak döntetlent. Az előző körben még ezt megfejelték, hiszen fantasztikus teljesítménnyel felülmúlták az akkor második Ráckeresztúrt. Most pedig a forduló előtt harmadik Besnyőt múlták felül magabiztosan.

Kilőtt a Rácalmás

A csoport állása a 7. forduló után: 1. Szabadegyháza 19 pont, MPF-Ráckeresztúr 15 pont, 3. Rácalmás 8 pont, 4. Besnyő 7 pont, 5. Pusztaszabolcs 6 pont, 6. Kulcs 6 pont.

A hátralévő három fordulóban győzelem esetén még kilenc pontot szerezhetnek a csapatok. A Rácalmás az első helyért már nem, de a másodikért versenyben lehet, illetve még a Kulcs is odaérhet matematikailag a dobogóra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában