Birkózás

2 órája

Angyal dobogója a világbajnokságon

A Horvátországban rendezett veterán birkózó világbajnokságon a DKSE versenyzője, Angyal László bronzérmet szerzett.

Gallai Péter

Angyal László (jobbra) és kísérő edző, Papp Gyula

Fotó: DKSE

A Porec városában múlt héten rendezett megmérettetésen Angyal László a D korcsoport (51-55 évesek) 88 kg-os súlycsoportjában kötöttfogásban lépett szőnyegre. Görög, majd amerikai ellenfeleit legyőzve jutott a világbajnokságon elődöntőbe. Ott óriási csatában 4-2-es pontozással alulmaradt francia riválisával szemben, így a bronzéremért birkózhatott. A mérkőzésen hatalmas iramot diktálva, végig aktívabbnak bizonyult a DKSE sportolója, melynek köszönhetően 4-0-ra legyőzte a német birkózót, ezzel megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára. 

világbajnokságon
A világbajnokságon harmadik lett Angyal László
Fotó: DKSE

- Versenyzőnk elismerést érdemel abban a tekintetben is, hogy ebben az évben ismét következetes, kemény munkával készült a világbajnokságra, időt, energiát nem sajnált annak érdekében, hogy megfelelően felkészülhessen. Szorgalmával példát mutatott a fiataloknak is. Versenyzőnket a világbajnokságra Papp Gyula kísérte edzőként - tájékoztatott Tombor István vezetőedző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában