Torna

2 órája

Mayer újabb világkupa ezüstje, Makai ötödik helye

A DKSE tornásza, Mayer Gréta második ezüstérmét szerezte vasárnap a Waberer’s Challenge Világkupa döntői során, amikor talajon lett második. Klubtársa, Makai Lilla ötödik helyen zárt gerendán.

Gallai Péter

Mayer Gréta vasárnap talajon szerzett ezüstérmet

Fotó: MATSZ/Freschli József

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a szombathelyi világverseny első döntős napján a DKSE versenyzői közül Mayer Gréta ugráson második, Makai Lilla felemáskorláton világkupa negyedik lett. Mayer összesítésben pedig ugráson megnyerte a nemzetközi szériát. 

világkupa
Makai Lilla gerendán világkupa-ötödik lett
Fotó: MATSZ/Freschli József

Vasárnap aztán ismét szoríthattunk mindkét lányért ismét, hiszen újabb döntőkben voltak érdekeltek. A hölgyek gerendán kezdtek, utóbbi szeren Makai Lilla 12.066 ponttal az ötödik helyen végzett. A DKSE sportolója kilenc tizeddel maradt le a győztes svéd Paulsson mögött, akit egy osztrák és egy brit versenyző követett, 12.866 és 12.433 ponttal.

Női talajon Mayer Grétáért szoríthattunk, aki a selejtezőből harmadikként, 12.850 ponttal jutott be a fináléba, így jó esélye volt egy újabb éremszerzésre. A döntőben aztán még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, s végül nagyon minimális különbséggel, 33 századdal a svéd Paulsson mögött, második lett 12.900 ponttal.

A világkupán a DKSE harmadik indulója Kutasi Hanna volt, aki gerendán tizennyolcadik lett, talajon pedig tizenharmadikként fejezte be a viadalt.

Világkupa: nagyon erős mezőny

A Magyar Torna Szövetség honlapja így idézte Mayer Grétát:

Nagyon boldog vagyok, mert egy nagyon erős mezőnyben lettem ezüstérmes talajon, a világkupa zárónapján.

– Az ezüstéremnek tegnap is nagyon örültem, amikor ugráson lettem a második. Arra pedig álmomban sem gondoltam, hogy szériagyőztes lettem, szintén ugráson. Minden vágyam, hogy a jövőben gerendán is hasonló sikereket érjek el, mert az a kedvenc szerem.

Makai Lilla: – Összességében elégedett vagyok a hétvégével, hiszen négy jó gyakorlatot tudtam bemutatni. Mindig szívesen jövök ide, Szombathelyre most is fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, egész jól sikerült már magamévá tennem ezt a hangulatot, ezt a miliőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában