Hírek

2010.12.02. 03:26

Költözik a Civilház

Címkék#Civilház

Dunaújváros - Negyven civil szervezetet érint a Civilház bezárása. Tegnap délután a fogadóintézmény vezetőjét, Szántó Pétert faggathatták képviselőik a hogyantovábbról.

Szigeti Sándor

Gere János, a Civilek Háza Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Szántó Péter, a Mukásművelődési Központ igazgatója tegnap tájékoztatóra várta az érintett klubok, egyesületek képviselőit.

- Ennek a tájékoztatónak az a célja, hogy megismerhessék az itteni körülményeket, elmondhassák, milyen igényeik vannak az új helyszínnel kapcsolatban - hangsúlyozta Gere, míg Szántó Péter elöljáróban leszögezte: minden kérésnek próbálnak megfelelni, hozzátéve mindjárt azt is: megfelelő körülmények vannak a Munkásművelődési Központban az új szervezetek befogadására.

A kérdések során többeket érdekelt, miképpen oldják meg az épület akadálymentesítését, hogyan tudják azt használni a kerekes székesek, többek között a mozgáskorlátozottak egyesülete:

- Két héten belül átalakítjuk a földszinti folyosó végén lévő egyik vizesblokkot. A bejárati ajtót és helyiségeket úgy alakítjuk át, hogy azt mozgáskorlátozottak is használhassák- mondta Szántó.

A kisegyházak képviselői arra kérdeztek rá, nyitva van-e vasárnap is az MMK, hiszen szertartásaikat eddig a hét utolsó napján tartották a Civilházban.

- Jelen pillanatban nem tudom megígérni, hogy vasárnap is nyitva lesz az intézmény, a költségvetési helyzetünk ezt nem teszi lehetővé. Azt viszont megígérem, hogy tolmácsoljuk a kérést a humán alpolgármester felé. Megnézzük, mik a lehetőségek - fogalmazott az MMK-vezetője.

A nyugdíjas egyesületeket az foglalkoztatta, hányadik szinten kapnak majd klubhelyiséget, hiszen tagjaik koruknál fogva nem tudják megmászni a harmadik emeletet. Ígéretet kaptak rá, hogy a földszinten helyezik el őket.

Több szervezet kérte, hogy az áthelyezésről szóló közgyűlési döntést kapják kézhez, mert az ügyészségen be kell jelenteni a székhelyváltozást. Ezen túlmenően ígéretet kaptak arra is, hogy az MMK a megfelelő iratok birtokában a lehető leghamarabb kiállítja a befogadó nyilatkozatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!