MLS

2018.12.18. 10:01

Jövő évtől rövidebb lesz a rájátszás

A következő szezontól megváltozik az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásának lebonyolítása.

Bastian Schweinsteiger, action, single image, single cut motive, half figure, half figure. Training Bastian Schweinsteiger with his team Chicago Fire on the training ground of FC Bayern Munich on Saebener Strasse on 26.08.2018. | usage worldwide

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A liga úgy határozott, hogy rövidebb lesz a playoff, ennek érdekében a 2003 óta létező oda-visszavágós párharcok helyett egyetlen találkozó dönt majd a továbbjutásról, amelyen mindig az alapszakaszban jobb helyezést elérő gárda lesz a pályaválasztó.

Jövőre az alapszakasz március 2-tól október 6-ig tart, november 10-én pedig már bajnokot avatnak. Az idén december 8-án fejeződött be a szezon, az Atlanta United FC diadalával.

A következő évadban a Cincinnati csatlakozásával 24 csapatosra bővül a mezőny, és az idei 12 után jövőre már 14 együttes jut be a rájátszásba. A két főcsoport győztese erőnyerőként az első fordulóban még nem lép pályára.

Borítókép: Bastian Schweinsteiger a Chicago Fire edzésén

AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / Frank Hoermann

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában