Jégkorong

2014.02.28. 18:00

Az Acélbikáknak egy meccset nyerniük kell Erdélyben

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata péntek este útra kelt Brassóba, ahol folytatja a MOL Liga elődöntőjét. A két csapat vasárnap és hétfőn egyaránt - magyar idő szerint - 18 órakor kezdődik.

Agárdy Csaba

A MOL Liga elődöntőjében az egyik ágon a Dab.Docler és a Corona Brassó, a másikon az Érsekújvár és a Miskolci Jegesmedvék játszik. Az egyik fél három győzelméig tartó párharc mindkét ágon 1-1-re áll.

A DAB az első mérkőzésen 2-1-re kikapott, ezzel elveszette a pályaelőnyét, vagyis a brassói két meccsből egyet mindenképpen meg kell nyernie Stephan Lundh csapatának ahhoz, hogy versenyben maradjon. Ha az erdélyi találkozók után 2-2 az állás, akkor az ötödik, mindent eldöntő derbit csütörtökön 18 órai kezdéssel Dunaújvárosban rendezik meg.

Az Acélbikák egyébként csak maguknak köszönhetik, hogy elvesztették a pályaelőnyt, mivel a helyzetkihasználásuk az eddig két mérkőzésen gyenge volt. A másodikon annak ellenrée is, hogy 3-2-re nyertek, de aki látta a találkozót, az valószínű egyetért azzal, hogy már az első harmad után eldőlhetett volna a találkozó a DAB javára, annyi helyzetet hagytak ki a dunaújvárosiak. Stephan Lundh panaszkodott is a helyzetkihasználás miatt az első mérkőzést követően, és hogy joggal, álljon itt két szám az első találkozón ötvenhétszer, a másodikon negyvenkilencszer lőttek kapura az Acélbikák, és ebből született összesen négy gól, ami nem mondható túl soknak.

 

A csütörtöki összecsapás után azért már elégedettebb volt Lundh-mester:

- Nagyon keményen megküzdöttünk minden gólért, amit szereztünk. Úgy érzem, elindultunk felfelé, de még egy kicsit feljebb kell pörögni, be kell dugnunk az orrunkat a koszba, mert ez nem egy szépségverseny, hanem egy nagyon kemény csata! - fogalmazott a kiváló svéd szakember.

Lényeges tudni a ligával kapcsolatban, hogy a legjobban szereplő magyar csapat egyben az OB I győztese is. (Tavaly óta nem rendez a szövetség külön rájátszást a magyar kluboknak.) Abban az esetben, ha Érsekújvár Brassó döntő lesz a MOL Ligában, akkor az alapszakasz győztes Dab.Docler a magyar bajnok.

A dunaújvárosiak péntek este 9 órakor keltek útra, és szombaton reggel meg is érkeznek Brassóba, vagyis lesz idő felkészülni a vasárnap esti mérkőzésre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!