Külföld

2014.05.06. 08:33

Késes támadás a dél-kínai Kuangcsou város pályaudvarán (frissítve)

Egyetlen gyanúsítottja van a dél-kínai Kuangcsou (Kanton) város pályaudvarán elkövetett késeléses merényletnek, amelynek során hat ember megsebesült - ismertette a rendőrség a nyomozás legfrissebb eredményét helyi idő szerint kedd este.

A támadót a rendőrök meglőtték és elfogták, jelenleg kórházban ápolják. Az illetőnél nem találtak személyazonosságot igazoló dokumentumot, kilétének megállapítása folyamatban van. Egyelőre nem tudni, mi volt a támadó indítéka.

A Zsenmin Zsipao című központi pártlap mikroblogján és a kínai hivatalos médiában korábban arról számoltak be, hogy a támadók négyen voltak és valamennyien fehér fejfedőt viseltek.

Szemtanúk elmondása szerint a támadást hosszú pengéjű késsel követték el.

A hat sebesültet a mentők ellátták, négyüket a helyi katonai kórházba szállították. Egyikük állapota sem életveszélyes.

A South China Morning Post című hongkongi lap a helyszínről azt jelentette, hogy az egyik sebesült külföldi, de ezt a rendőrség később cáfolta.

Az elmúlt 70 napban ez volt a harmadik pályaudvari merénylet Kínában. Április 30-án az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület székhelyén, Urumcsiban követtek el öngyilkos robbantásos támadást. A két muszlim vallású ujgur merénylő és egy civil meghalt, 79-en megsebesültek.

Március elején a délnyugat-kínai Jünnan tartomány székhelyén, Kunmingban késsel felfegyverkezett, sötét ruhás ujgurok támadtak a vasúti pályaudvaron várakozó tömegre. Huszonkilenc ártatlan civil meghalt, négy támadót a helyszínen lelőttek, egyet megsebesítettek és hármukat később elfogták. A sebesültek száma meghaladta a 140-et.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!