Büntetőkkel

2024.08.04. 16:20

Vereség Ausztráliától, az amerikaiak jönnek a negyeddöntőben

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresek után vereséget szenvedett Ausztráliától a párizsi olimpia csoportküzdelmeinek vasárnapi zárófordulójában.

Gallai Péter

Nem sikerült rendes játékidőben és büntetőkkel sem nyerni

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ausztrálok meglepetésre veretlenül vezették a csoportot az összecsapás előtt, a tét hatalmas volt, ugyanis a magyarok csak a rendes játékidőben aratott győzelemmel kerülhették volna el, hogy a csoport harmadik helyén végezzenek, elkerülve ezzel az Egyesült Államokat. Sőt, így még az első helyet is megszerezhették volna.

RYBANSKA Natasa
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Magyarország– Ausztrália 12–14  (1–1, 2–2, 2–3, 4–3, 3–5) – ötméteresekkel

Magyar gólszerzők: Keszthelyi 3, Szilágyi 2, Garda, Leimeter, Rybanska, Vályi 1-1.

A három DFVE játékossal, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával és Mahieu Geraldinével felálló csapat ugyan Garda bombagóljával vezetett, de utána szinte végig futott az eredmény után. Azonban a lányok nem adták fel, másfél perccel a mérkőzés vége előtt Magyari kapus is felúszott a támadáshoz egygólos hátrányban, de blokkoltak az ausztrálok. 

A kipattanó azonban a magyaroké lett, emberelőnyt harcoltunk ki, Leimeter pedig egyenlített, (9-9). A meccsből ötvenegy másodperc volt már csak hátra, az ausztrálok pedig fórt kaptak fél perccel a vége előtt, de a lövésük a kapufán csattant. Az utolsó öt másodpercben az eredmény már nem változott, így a lényegi kérdések eldőltek, mert Ausztráliát már nem előzhettük meg a párbaj megnyerésével sem.  

A pontokról az ötméteresek döntöttek, ami nekünk így már kevés volt, végül ezek során Faragó Kamilla hibázott egyedül – a kapufára lőtt –, az ausztrálok viszont nem rontottak, így ők nyerték meg a szétlövést.

 

MIHÓK Attila
Mihók Attila
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese így az A csoport harmadik helyén végzett, ami azt jelenti, hogy a keddi negyeddöntőben a sorozatban negyedik olimpiai bajnoki címükre hajtó, világbajnok amerikaiakkal találkozik. Akiket az olimpiai felkészülés előtti közös edzőtáborozás során sikerült legyőzni.
– Támadásban nem voltunk nyomatékosak, könnyen kivédekeztek minket. Ezt a mérkőzést nekünk kellett volna vinni, vezetnünk kellett volna, mert ha náluk van az előny, mi pedig a lehetőségeinket nem tudjuk gólra váltani, ők végigjátsszák ugyanabban a ritmusban. 

Megpróbáltunk ritmust váltani, de ennél nagyobb felelősséget kell vállalni, mindenki továbbadta a lövőhelyzetet, kevesen voltak, akik bevállalták, hogy ez a meccs rajtuk múlik. Agresszívebbnek kell lenni, mégha ebben benne is van a hibázás lehetősége

értékelt Mihók Attila az M4 Sportnak a találkozót követően.

Gurisatti Grétát a szövetség honlapja idézte: Gurisatti Gréta

Nem történt semmi meglepő a mérkőzésen, komoly fizikális csatát vívtunk velük, azt gondolom, az emberelőnyeink megjátszását kellett volna sokkal jobban megoldanunk. Dinamikusabban kellett volna járatni a labdát, ezen nagyon sok múlott.

- Szerintem a védekezéssel sem volt gond a mérkőzés nagyobb részében, a vége felé viszont pont azt nem tudtuk megoldani, ami a legfontosabb lett volna, hogy ne a 10-es játékosuk fejezze be az akciókat. Tudtuk, hogy ő az, aki leginkább vállalkozik és aki meg is tudja oldani, de valahogy egy utolsó oldaltámadás vagy egy még komolyabb blokk hiányzott ahhoz, hogy őt olyan helyzetbe szorítsuk, hogy valaki másnak adja a labdát. A végén azt hiszem négy vagy öt gólig jutott, ezt a részt egyértelműen jobban kellett volna csinálnunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!