Baracs

2013.12.03. 19:16

Húsz éve partner Baracs és Montois la Montagne

Baracs - Huszadik alkalommal érkezett küldöttség Baracsra, a franciaországi Montois la Montagne-ból, s ezúttal tizennyolcadszor érkezett velük a francia Mikulás.

Szárszó Lajos

A vendégek az idén is a Magyar–Francia Baráti Kör meghívását fogadták el, amelynek elnöke, Kocsis Sándor számít a tagok segítségére is, hiszen családok szállásolják el az érkezőket: – Nagyon örülök annak, hogy megérkeztek barátaink, akik elhozták magukkal a Mikulást, hiszen ennek a mostani látogatásnak a célja, hogy megajándékozzák az óvodásainkat és az iskolásainkat. Természetesen mi is készültünk, hiszen az öt napig tartó vendéglátás során megmutatjuk nekik Budapestet, lehetőség szerint a legérdekesebb kiállításokat, a Citadellát, de hagyunk időt a vásárlásra is. Sétálunk majd Dunaújvárosban, megnézzük a szépülő városháza teret, a Duna partot. A legnagyobb öröm ilyenkor az, hogy új érkezőket is találunk a küldöttségben, akik hazavihetik a baracsiak szeretetét.

Várai Róbert polgármester francia barátaik „motorjával", vezetőjével, Serge Delatreval – már hazajönnek Baracsra. Fotó: Szárszó Lajos

A vendégek „motorja", aki a küldöttséget évek óta vezeti, monsieur Serge Delatre már úgy érzi, hogy Hegedüsékhez hazaérkezik: – Az idén tizenketten jöttünk, de nagy öröm, hogy egy új család is csatlakozott hozzánk. Én már 18. alkalommal járok itt, de ez nem véletlen, hiszen nagyon jól érezzük magunkat Magyarországon. Vannak más testvértelepülési kapcsolataink is, de ez működik a legjobban. Minden évben legalább egyszer találkozunk, megtartva ezzel a hagyományainkat. Az idén is elhoztuk magunkkal a Mikulást, akit az iskolában és az óvodában minden évben nagyon várnak a gyerekek. Ez most a legfontosabb cél. Esténként persze beszélünk arról is, hogy hogyan lehetne még szorosabb a két település közötti kapcsolat. Tudjuk, a pénz mindenhol nagy úr, jó lenne uniós pályázati forrásokhoz jutni. Baracsnak van erdélyi testvértelepülése is, ahová mi is szívesen ellátogatnánk. Talán erre is lesz módunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!