Sóhajok hídja: elkészült a külsős statikus szakvéleménye

Dunaújváros - Határidő előtt elkészíttette az önkormányzat a kis Vasmű út feletti függőfolyosó statikai vizsgálatát.

Gallai Péter

 

A helyi sóhajok hídjára (egyesek szerint csak a lehelet tartja össze) rendszeresen olvasóink is felhívják a figyelmünket. A DH kérésére még áprilisban Tóth Tibor, tartószerkezeti vezető tervező, statikus szakértő is szemrevételezte az átjárót: - Tényleg balesetveszélyes az összekötő folyosó, s mivel nagy forgalom bonyolódik alatta, közérdekű bejelentést tettem a dunaújvárosi városházán - mondta korábban lapunknak.

- Mivel az átjáró a Vasmű út 10a alatti társasház és az önkormányzat tulajdonában van, ezért a sárbogárdi jegyzőt jelölte ki illetékesnek a megyei kormányhivatal. Az ottani szakemberek áprilisban helyszíni szemlét tartottak: az átjáró vasbeton és műkő elemei valóban megrepedeztek, a betonacélok kilátszódnak és korrodáltak. Az alattuk közlekedőkre balesetveszélyt jelentenek.

- Ezért, valamint az állékonyság kivizsgálására statikai szakvélemény készíttetésére kötelezték a tulajdonosokat. A tizenöt napos határidőt a dunaújvárosi önkormányzat kérésére meghosszabbították, június 30-ig. A hivatal végül önállóan a társasház lakói nem tudnak és nem is akarnak fizetni az átjáró miatt, a határidő letelte előtt elkészíttette az előírt szakvéleményt egy külsős szakemberrel. Ezt a héten eljuttatják a sárbogárdi hivatalnak, s  várják az ottani hatóság állásfoglalását  utána lesz nyilvános a  szakvélemény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!