Dunaföldvár

2014.07.10. 13:55

Indiánok vertek tanyát a Dunánál

Dunaföldvár - Vidám hetet töltött a Duna parton két első osztály harminchét kisdiákja. Sátrakban aludtak, s a Beszédes József Vízi Sportkör táborát, épületét használták.

L. Mészáros Irma

Baksay Erika, Dobrovicsné Jákli Ágnes, Huszárikné Egervári Éva, valamint Néveryné Bogár Mária tanítónők fogtak össze, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagítsák a múlt hét során a dunaföldvári tanítványok nyári programját.

Az idei igazi indiántábor volt: az elméleti és a kézműves foglalkozások, játékok az indián témakörhöz kapcsolódtak. A gyerekek megismerkedhettek az indiánok meséivel, bölcsességeivel, vagy akár hiedelmeivel. A gyerekek készítettek tollas ékszereket, fejdíszt, álomfogót, valamint a jellegzetes fegyvert, tomahawkot is. Az egyik este a szülőket, illetve a testvéreket is meghívták közös tábortűzgyújtásra és sütögetésre. A hangulatos táborban kistanítónéni is részt vett, Süveges Kincső, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanító szakos hallgatója.

Nagy élmény volt ez a hét felnőttnek és gyereknek egyaránt.

A két első osztály harminchét kisdiákja számára hatalmas élmény volt az egy hét, amit a Duna-parti táborban tölthettek el ( Fotó: a szerző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!