Dunaújváros

2013.12.04. 16:10

Öt nap alatt állították helyre a gázt a Korányi utcában

Dunaújváros - Meglepően gyorsan végeztek a gázrendszer korszerűsítésével a Korányi utcában: újra van gáz.

Pekarek János

Visszakapcsolták a gázt szerdán délben a Korányi Sándor utca 1. számú épülettömbben, ahol szivárgás miatt zárta el a gázt november 14-én a szolgáltató.

A budapesti cég tíz év óta végez gázos felújításokat nálunk. Fotó: Ónodi Zoltán

Akkor még senki sem tudta megjósolni, hogy mennyi pénzért és főleg: mennyi idő alatt tudják majd helyreállítani a szolgáltatást, kicserélve az elavult vezetékeket és csatlakozásokat. Viszonyításképpen: egy Bocskai utcai tömbben két hónapig tartott a rekonstrukció...

Nagy Pál közös képviselő elmondta: helyi vállalkozók csak háromhónapos határidővel vállalták volna a munkát. Ezért néztek körül nagyobb körben, s jutottak el végül egy pesti mérnöki kft-hez, amely tíz napra vállalta a munkát.

További gond volt a felújítás pénzügyi fedezete. A közös képviselő előbb az önkormányzathoz fordult, de mivel ott közgyűlési döntés szükséges, lassúnak ítélték a folyamatot. Végül egy lakossági takarékbanknál leltek segítségre, ahol az eredetileg 6,5 millió forintos költség helyett 5,7 millióval megúszták.

A HŐ-TERV Kft. emberei kipakolnak a nyomáspróbára

Ifjabb Faragó Pál, a HŐ-TERV Kft. ügyvezetője szerdán, az átadás előtti, kötelező nyomáspróbát előkészítő munkák közben elmondta: múlt vasárnap, november 24-én döntött a lakók közgyűlése az ajánlatukról, a szolgáltató hétfőn szerelte a gázórákat, kedden láttak munkához, és hétfőn végeztek a szereléssel: azaz öt munkanap alatt. Egy saját, házi nyomáspróbát már végeztek kedden, így biztosak voltak abban, hogy a szerdai, a szolgáltató ellenőrei előtt végzett próba sikeres lesz. A szerelvényeket egyébként jóminőségű anyagokból, rézből készítették.

Így végül szerencsésen zárult az épület sokat szenvedett lakóinak ügye: még karácsony előtt visszakapták a főzési és fürdési lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!