Előszállás

2014.11.12. 19:40

Az élet, mint az évszakok

Előszállás - November hetedikén a Kossuth Lajos Művelődési Házban gyűltek össze idén is egy jeles eseményre az előszállási családok.

Rankasz Brigitta

Minden évben egyszer itt köszöntik ugyanis a falu szépkorúit, s azokat. akik kerek születésnapjukat ünneplik az év folyamán.

Farkas Imre polgármester kedves sorai után a legkisebbek verseltek, táncoltak a nagyszülőknek, dédszülőknek. Jézsóné Németh Éva elmondta, műsoruk azért a kenyérről szól, mert ez az a generáció, aki még kézzel aratott, kaszált, szedte a markot, s dagasztotta azt a cipót, melynek ízét még sokan a szánkban érezzük.

Az óvodások után az iskola negyedik osztályosai csaltak mosolyt az arcokra dalaikkal, verseikkel. Szerintük a legfontosabb az életben a szeretet, legyen bármilyen nehéz is a napunk, meg kell őriznünk a jókedvünket.

A település elöljárója hatvanöt időst köszöntött a rendezvényen, hetven, hetvenöt, nyolcvan, nyolcvanöt és kilencven éveseket. A legszebb kort megéltek a településen Letenyei Istvánné és Rigó Jánosné 91, Simon István és Raboczki Istvánné 93 évesek, Szakács Mihályné pedig az idén ünnepelte a kilencvenhatodik születésnapját.

A rendezvény végén Czuppon Péter néptáncosai varázsolták vissza azokat az éveket, amikor még az ünnepelt ezüsthajú, örökszép nagymamákat is forgatták a férfiak, röppent a szoknya, s koppant a csizma sarka az aratóbálokon.

Természetesen az idén is hatalmas tortát sütöttek az óvoda konyhásai, s közel kétszázan együtt ünnepelték azokat, akiknek keze nyomán még állt a rend a kaszálón, s akik gondoskodását most tudjuk viszonozni, szeretettel, törődéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!