Előszállás

2014.10.01. 14:40

Előszálláson nem üresen adják át a kasszát

Előszállás - A falu képviselőtestülete szeptember 25-én tartotta a négyéves ciklus zárásaként utolsó ülését a hivatal tanácskozó termében.

Rankasz Brigitta

Több mint tíz napirendet tárgyaltak, s döntöttek sok témában, amelyek érintik a lakosokat. Az ülést, mint mindig most is közvetítette a település helyi csatornáján az Előszállás Televízió.

Az egyik olyen téma, melyre az ingatlantulajdonosoknak érdemes figyelni a házszám rendelet volt. Az ingatlanok tulajdonosai kötelesek az ingatlant házszámtáblával ellátni, büntetést kaphat, aki nem helyezi el! A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről, megrongálódása esetén pótlásáról és karbantartásáról saját költségén köteles gondoskodni minden tulajdonos. Az épületen, kerítésen, ezek hiányában külön tartószerkezeten, közterületről jól látható módon kell elhelyezni, saroktelek esetén pedig azon az oldalon, amely közterületre az ingatlant számozták, függetlenül attól, hogy hol van az építmény főbejárata.

Döntöttek a képviselők arról is, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is támogatják a diákokat, kapcsolódnak a Bursa Hungarica ösztöndíj programhoz. Módosították és rendezték a mezőgazdasági ingatlanok bérleti díjait, és elfogadták az első félév pénzügyi változtatásait.

Döntöttek telekvásárlásról, amelyen a fogorvosi rendelőhöz parkolót alakítanak majd ki.

Meghallgatták a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beszámolóját a 2013-as évről. Orosz Csaba alezredes, parancsnok elmondta, hogy az új rendszerben a tűzoltásért és a műszaki mentésért felel, az összes hatósági ügy a kirendeltség vezetőjéhez tartozik. Munkájuk sosem ér véget a tűzoltásnál, feladatuk a további segítségnyújtás is az ilyen esetekben.

Beszélt arról is, hogy szeretnék erősíteni a civileket a településen, az önkéntes tűzoltók munkájára Előszálláson is nagy szükség lenne. Szívesen szerveznek továbbképzéseket, vagy segítik őket a kisebb eszközök beszerzésében. Mindezt azzal indokolta a Orosz Csaba, hogy az elmúlt időszakban a nagy viharok, az esők, és a vízkárok jelentősen megszaporodtak, szükséges az önszerveződő segítő közösségek létrejötte, a hivatásos állomány mellett.

A négyéves ciklus zárásaként a testület megállapította, hogy a település fejlődött, és pozitív mérleggel adják át a kasszát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!