Előszállás

2014.01.15. 18:35

Tisztelet, türelem, tudás

Előszállás - Tisztelet, technika, türelem, kitartás jellemezte már a hatéveseket is a szombati aikido vizsgán Előszálláson.

Rankasz Brigitta

Közel hatvanan voltak aikido edzéseken szombaton délelőtt és délután a művelődési házban, ahol Nagy Zsolt sensei technikai tanácsokkal látta el a résztvevőket, majd a délután ő volt a vizsgaelnök. Osztermann Michael és Tóth Ilona jelenleg közel hatvanfős csoportot oktat, nagyon pozitív a mérleg az utánpótlás terén, hiszen sok kicsi választotta szeptemberben is ezt a sportot. Jó volt látni, hogy már a hat-hétévesek, Tóth Ilona tanítványai is pontosan, koncentráltan végzik a feladatokat, rendkívül ügyesek.

Huszonegyen vizsgáztak, Daruszentmiklósról és Előszállásról. A gyakorlás és a vizsga során láthattuk, hogy nem ellenfél, hanem partner van, akit vezetni és irányítani kell.

Az aikidoban számtalan kidolgozott technika van, ezeknek pedig több ezer változata ismert. A védekezést fogások, csavarások, leszorítások és dobások által valósítja meg a gyakorló.

Nagy Zsolt és Kovács András a vizsga előtti edzésen... Fotó: Rankasz Brigitta

Nagy Zsolt hat éves kortól ajánlja ezt a sportágat, de van olyan tanítvány is, aki már óvodás korban is képes a megfelelő időt edzeni. Úgy gondolja, nagy áldozatot hoznak az itteni edzésvezetők azzal, hogy kijárnak és több helyszínen oktatnak, ezért külön elismerés illeti őket. A sensei nagy tisztelettel beszélt a gyermekekről, akik nagyon kitartóan művelik a sportágat, és a támogató szülőkről is. Szereti a csapatot, szívesen jön Előszállásra, és a velencei táborokba is. Nagyon jó közösségnek tartja Ilcsi és Mike csoportját. Jó látni, 2006 óta ki mennyit fejlődött, de az itteni vidám, családias légkört is szereti.

Sikeres kyu vizsgát tettek ezen a hét végén: Markovics Benjámin, Lukács Milán, Mészáros Arnold, Molnár Roland, Péter Nikolett, Szántó Zoltán, Horváth Gábor, Józsa Roland, Józsa Vanessza, Rauf Dominika, Sonkoly Bálint, Sümegi Bence, Nagy Tibor,Schmidt Gábor, Fülöp Dávid, Kloó Szabolcs, Kunos Jázmin, Kunos Viktória, Molnár Nikolasz és Sonkoly Bence. A diákok eredményei magukért beszélnek. Az oktatók azonban nem csak az év közbeni edzéseket végzik magas színvonalon, hanem a felkészítő táboraik is országos szinten elismertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!