Prevenció

2023.04.05. 14:00

Internetbiztonsági előadást tarottak Baracson

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársa diákok részére tartott prevenciós tájékoztatást.

duol.hu

Forrás: police.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, Kiss Dénes rendőr őrnagy 2023. április 4-én Baracson, a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartott előadásokat alsó és felső tagozatos diákok számára. A prevenciós tevékenységének témája a biztonságos internethasználat, annak veszélyei és az internetes zaklatás volt. Több mint 100 diák vett részt az előadásokon, melyeken prevenciós jellegű kisfilmeket tekinthettek meg az internetfüggőségről és a posztolás veszélyeiről, illetve megtörtént bűnügyi eseményeket is hallhattak.

Forrás: POLICE.HU

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja az emberek figyelmét, hogy a gyermekeket fel kell készíteni az internet megfelelő használatára úgy, hogy figyelmeztetjük őket annak veszélyeire:

•      Az internet anonimitást biztosít, nem tudható, ki van a profil mögött. Az interneten bárki mondhatja magát bárkinek.

•      Ami egyszer felkerül, az nem törölhető teljesen.

•      Ne tegyen közzé és ne osszon meg mással kihívó képet, idegennel pedig semmilyen személyes információt (adatot, képet stb.)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatják, zaklathatják.

•      Ha a gyermek találkozni akar valakivel, akit online ismert meg, mindig szóljon előtte szülőjének, és csak a szülő engedélyével és jelenlétében találkozzanak!

Több cikk az internetbiztonságról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában