Új vezetőt választottak maguknak

2018.03.07. 11:00

Katona Mihálynénak szavazott bizalmat az idősek közössége Baracson

Minden civil szervezet életében elérkezik egy időpont, amikor leköszön a régi vezetőség és új elnököt, tisztségviselőket választanak.

Horváth László

Balról Virág Istvánné gazdasági vezető, Katona Mihályné elnök, Magyar József, Meiszter Jánosné, Kohutné Tábori Margit vezetőségi tag kapott bizalmat a februári tisztújító közgyűlésen Fotó: Horváth László/DH

A Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesületnél az elmúlt hónap közepén szavaztak bizalmat az új és régi tagokkal felálló vezetőségnek, élükön Katona Mihályné elnöknek.

A váltás alkalmából kértük rövid összefoglalóra a baracsi nyugdíjasközösség eddigi vezetőjét Talpai Tiborné Piroskát.

– Tíz évig vezettem a társaságot. Szárszó Marikától és Cseh Lajosnétól vettem át akkor a jelképes stafétabotot – idézte vissza a kezdeteket Talpainé Piroska. Nagyon sok és szép programot éltünk meg együtt a tagokkal. Az elmúlt időszak alatt talán a legnagyobb büszkeségünk lehet a hagyományápolás terén végzett munka. Mivel eredetileg óvónőként töltöttem aktív dolgozói életszakaszomat, így magától értetődő volt, hogy az ottani népi hagyományőrzésből mentettünk át jeleneteket, történeteket – mondta el lapunk kérdésére válaszolva az új elnök.

Balról Virág Istvánné gazdasági vezető, Katona Mihályné elnök, Magyar József, Meiszter Jánosné, Kohutné Tábori Margit vezetőségi tag kapott bizalmat a februári tisztújító közgyűlésen
Fotó: Horváth László/DH

Majd a következőkkel folytatta:

– Természetesen ezeket a célokat, feladatokat nem lehetett volna megvalósítani, ha nincs mögötte ilyen összetartó, lelkes közösség. Élvezték és segítették is a munkámat. Vezetőségi, valamint klubtársaimmal jó partneri viszonyban bonyolítottuk programjainkat, amiket nemcsak a saját szórakoztatásunkra tettünk, hanem aktívan részesei voltunk a helyi közösségi rendezvényeknek is. Idővel azonban elfárad az ember és eljön az idő a váltásra. A helyettesem Szadeczkiné Rédl Julianna – akinek rengeteget segítséget köszönhetek –, ám már nem indultam újra – mondta kérdésünkre válaszul Talpainé Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában