Európa-bajnoki érmek a Hikari Dojo klubtól

2017.12.04. 20:40

A dunaújvárosi karatékák remek szerepléssel zárták az évet

November végén Portugáliában rendezték meg az ESKA Karate Európa-bajnokságot. A Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjában a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo klubjából három sportoló, Kovács Bence, Kovács Máté és Szlávik Bence kapott lehetőséget a szereplésre. 

DH

A felnőttek között csapat-kumitében a Kovács Bencével felálló válogatott harmadik lett Fotók: Hikari Dojo

Elsőként a kadet korosztály küzdelmeit rendezték meg, Kovács Máté az egyéni kumite sorozatában szépen küzdött, és spanyol, angol, svájci ellenfelén túljutva a négyes elődöntőbe került. Itt egy orosz versenyzőt legyőzve a fináléba jutott, ott azonban a másik orosz karatéka bizonyult jobbnak, így Máté nagyon értékes Európa-bajnoki második helyet szerzett. - Külön öröm, hogy végre nagyobb önbizalommal dolgozott, és ez talán erőt ad számára a jövőt tekintve – tette hozzá Schneider László klubvezető, aki ismertette a további eredményeket is. Kadet csapat kumitében – ahol három tagú egy gárda – Máté klubtársával, Szlávik Bencével és a kunmadarasi, Ugró Richárddal a legjobb négybe jutásért a cseh válogatottat legyőzte, viszont a döntőbe jutáshoz az angol csapat útjukat állta, így harmadik helyen fejezték be a kontinenstornán.

A felnőttek között csapat-kumitében a Kovács Bencével felálló válogatott harmadik lett Fotók: Hikari Dojo

A harmadik versenynapon a felnőttek küzdelmei kerültek sorra, itt Kovács Bence révén voltunk érdekeltek. Csapat kumitében – itt már öt főből áll egy csapat – a spanyolokkal kellett mérkőzniük a legjobb négybe jutásért, ezt a feladatot sikeresen megoldották a magyar fiúk, három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel. Ezután az igen sikeres belga csapat következett a döntőbe jutásért vívott csatában. Itt sajnos nem sikerült a jó szereplés, három vereséggel és két győzelemmel Európa-bajnok harmadik helyet szerzett a válogatott.- Bence a spanyolok és a belgák elleni mérkőzésen is nagyon szép két győzelmet aratott. Összességében a hikaris fiúk remekül dolgoztak, jól zárták az évet, így joggal örülhetnek a sikernek.

Kadet korosztályban Kovács Máté a második helyen végzett

Jómagam versenybíróként voltam a válogatott tagja. Mindhárom napon folyamatosan dolgoztam, és összesen nyolc döntő számban is a bírói testület tagja voltam. Az év hátralévő részében a Hikari Dojo előtt álló feladat még a minősítő övvizsga és a szülők felé szóló nyílt bemutató edzés lebonyolítása, utána könnyedebb játékos edzések vannak hátra, utána rövid pihenő következik az ünnepek alatt – tette hozzá Schneider László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában