HELYCSERE TÖRTÉNT A DOBOGÓN

2018.04.17. 18:33

A meglepetések fordulója volt – Két élcsapat is vereséget szenvedett hazai környezetben

Jobbára a vendégek örülhettek a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.

Káldor András

Hiába pattogott sokat a labda a vendégek kapuja előtt, a meccset végül a sárga mezes sárbogárdiak nyerték Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Ikarus-Maroshegy – Enying 2-1 (1-0)

Székesfehérvár, 100 néző.

Ikarus: Matócza – Kummer (Szente), Horváth Zs. (Tóth R.), Jámbor, Bencze J. (Léki) – Klémán P. (Kovács L.), Andróczi, Farkas G., Hart (Boros) – Varga F., Pongrácz. Edzők: Gelencsér Tibor, Pongrácz Gábor.

Enying: Molnár B. – Kovács L., Kalló, Báles, Szili B. – Gergye (Szőke), Lángos, D’urso, Harangozó – Bogár (Gál M.), Paluska. Vezetőedző: Vas Tibor.

Gól: Andróczi (25., 55.), ill. D’urso (64.).

Jók: Andróczi, ill. Molnár B., Gergye.

A 25. percben tört meg a gólcsend, amikor Kummer Máté mintaszerű beadásából Andróczi Krisztofer fejelt a hálóba, 1-0. A második félidő elején megduplázta előnyét a Maroshegy, egy szép kényszerítő végén Andróczi lőtt a rövid sarokba, 2-0. Ezt követően felbátorodtak a vendégek, míg a vendéglátók teljesítménye visszaesett. A 64. percben egy jobb oldali támadás végén D’urso Marvin lőtt a bal alsó sarokba, 2-1. Öt perccel a vége előtt D’urso óriási egyenlítési lehetőséget puskázott el.

Tudósított: Szarka Martin

Mór – Tordas 1-2 (1-0)

Mór, 200 néző.

Mór: Kiss M. – Handl, Végvári, Kaszás, Véninger (Kőbányai) – Kállai (Osgyán), Klémán M., Tar, Mayer – Szabó B., Meggyes. Vezetőedző: Németh Bálint.

Tordas: Szabó B. – Kerényi, Varga L., Kőszegi, Szmok – Kun, Szabó T. (Balassa), Fridrich, Berki – Csányi, Pongrácz. Vezetőedző:

Korolovszky Gábor.

Gól: Klémán M. (2.), ill. Balassa (79., 83.)

Jók: Klémán M., Mayer, ill. Szabó B., Kerényi, Balassa.

Már a 2. percben megzördült a tordasi háló: Mayer Dávid visszagurított labdáját a középen érkező Klémán Máté vágta a kapuba, 1-0. A gól után is többet kezdeményeztek a hazaiak, de csak helyzetekig jutottak, a kapuba nem sikerült betalálniuk. A Tordasnak a félidő során nem volt említést érdemlő támadása, a védekezés az összes energiájukat felemésztette, a móriak pedig hiába játszottak mezőnyfölényben, a gépezetükbe több hiba is csúszott. Az 51. percben Meggyes Dávid szabadrúgása suhant el a keresztvas felett, majd Véninger és Handl Szabolcs hagyott ki fejjel gólhelyzetet a kapu torkában. A 68. percben egy formás támadást követően Mayer lövését védte bravúrral Szabó B. Ezután a hazaiak legnagyobb bánatára a csereként beállt Balassa Szilveszter öt percen belül megfordította a mérkőzést. Először a 79. percben egy visszahúzós cselt követően kilőtte a kapu bal oldalát, 1-1. Négy perc múlva az első lövése ugyan még visszapattant a kapufáról, de másodjára már nem hibázott, 1-2.

Tudósított: Mézner László

Hiába pattogott sokat a labda a vendégek kapuja előtt, a meccset végül a sárga mezes sárbogárdiak nyerték
Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Martonvásár – Sárbogárd 2-3 (2-1)

Martonvásár, 150 néző.

Martonvásár: Nagy Gy. – Madaras (Sinan), Hernádi, Vörös F. (Molnár A.), Radics – Hajdú, Kanyó (Tokodi), Magyar B. (Szilágyi I.), Kovács D. – Berczi, Cservenka.

Vezetőedző: Patkós Csaba.

Sárbogárd: Nyári – Nagy Á. (Hegedűs Gy.), Kakas, Bánfalvi (Kiss R.), Tóth Zs. – Gál D., Gráczer G., Laták, Márki (Németh K.) – Luczek (Gráczer B.), Kindl.

Vezetőedző: Viktor Ferenc.

Gól: Magyar B. (11.), Kanyó (23.), ill. Gál D. (38., 48.), Márki (61.).

Jók: Magyar B., Kanyó, Hernádi, ill. Gál D., Márki.

A hazaiak kezdtek lendületesebben, a 8. percben pedig egy elmaradt büntetőt is számon kérhettek a játékvezetőn. Két perccel később viszont meg is kapták a jogos tizenegyest, miután egy bogárdi védő kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül. Magyar Balázs állt oda a labdához, aki nem hibázott, lézerpontossággal lőtte ki a jobb alsót, 1-0. Nem sokat kellett várni a következő hazai találatra sem, a 23. percben Magyar B. beadását Kanyó Richárd mellel átvette, majd a hosszú sarokba lőtte, 2-0. Még a pihenő előtt szépített a Bogárd, miután egy szögletet követően Nagy Gyula rosszul számolta ki a labda ívét, Gál Dániel így a hosszú saroknál szinte zavartalanul fejelhetett a hálóba, 2-1. A fordulás után gyorsan egyenlítettek a vendégek, újra Gál Dániel volt eredményes, ezúttal távolról, a házigazdák kapusa ismét nem volt a helyzet magaslatán, 2-2. Totális zavar jellemezte a Martonvásár játékát ezután, Bánfalvi Balázs egy ízben ­ajtó-ablak helyzetben hibázott, majd érkezett a hidegzuhany. A vendéglátók végezhettek el szabadrúgást a saját térfelükön, amibe belenyúlt egy közelben álló bogárdi, a labda így Márki Déneshez került, aki 16 méterről a kint helyezkedő Nagy Gy. mellett-fölött a kapuba lőtt, 2-3.

Tudósított: Szupkai Gábor

Mezőfalva – Baracs 1-2 (1-0)

Mezőfalva, 150 néző.

Mezőfalva: Papp M. – Balázs, Szabó E. (Hercsik), Oroszi, Móricz – Sági J., Boros, Sági R., Mekota – Bozoki, Bartus (Velez). Vezetőedző: Masinka László.

Baracs: Tóth N. – Fülöp (Sebestyén), Csala, Czifra (Boldizsár), Bartók S. – Éliás, Badi, Bozoki, Szili Sz. – Nagy D. (Kiss N.), Varga T.

Vezetőedző: Gyalus Zoltán.

Gól: Sági R. (36.), ill. Bartók S. (61.), Éliás (92.).

Kiállítva: Bartók S. (81.).

Jók: Sági R., ill. Tóth N., Bartók S., Éliás.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő –­ Lajoskomárom 2-1 (0-1)

Agárd, 150 néző.

Gárdony: Heim – Balogh B., Rodenbücher, Kocsis D., Balogh P. (Ambrus, Nagy Á.) – Oláh, Balogh Á., Spánitz L. (Zsédely), Klauz – Hanák, Fodor G. Edző: Balogh Zsolt.

Lajoskomárom: Boldog – Kókány, Kövecses (Nyitrai), Vida, Posta (Nyári) – Gergő, Hushegyi, Borbás, Falvai – Fodor M., Czéhmeiszter. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gól: Ambrus (58.), Rodenbücher (80.), ill. Kókány (2.)

Jók: Heim, Hanák, ill. Vida.

Rosszul kezdték a vendéglátók a találkozót, a 2. percben egy eladott labdából Kókány Péter lépett ki, és a tehetetlen Heim Attila mellett a rövid sarokba lőtt, 0-1. A korai gól rányomta a mérkőzésre a bélyegét, a vezetés tudatában a Lajoskomárom védekezésre rendelkezett be. A Gárdonynak nem is sikerült felpörögni a meccs elején, csupán a 30. perc táján vették át a játék irányítását a tópartiak. A szünet előtt elmaradt az egyenlítés, ugyanis Rodenbücher István hibázott nagy ziccerben. A pihenőt követően nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, rengeteg támadást vezettek, ezek közül az 58. percben egyet ki is tudtak használni. Ambrus Hunor beverekedte magát a jobb oldalon a 16-oson belülre, és ballal, 10 méterről a rövid sarokba lőtt, 1-1. A 80. percben aztán Hanák Attila futott el a szélen, aki az alapvonalról visszagurított, és Rodenbücher 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 2-1.

Tudósított: Balogh Balázs

Polgárdi – Sárosd 2-1 (2-0)

Polgárdi, 100 néző.

Polgárdi: Berta – Török (Tóth V.), Kelemen (Schultz), Csrepka Máté, Szabó B. – Petrovics (Kókány), Farkas D., Tóth P. (Csizmadia), Holka (Bindics) – Farádi, Kosztolányi. Vezetőedző: Egerszegi Zoltán.

Sárosd: Rauf – Susa, Arany, Truszek (Vajda), Killer M. – Rottmann, Meszlényi (Somogyi Sz.), Kosaras, Kovács Á. – Kovács S., Szabó N. Vezetőedző: Dvéri Zsolt.

Gól: Kosztolányi (35., 39.), ill. Kosaras (52.).

Jók: Berta és az egész csapat, ill. Killer M., Rottmann, Szabó N.

A 35. percben Meszlényi Zsolt és Rauf Tivadar egymásra vártak, Kosztolányi Bence pedig lecsapott a labdára, és az üres kapuba passzolt, 1-0. A 39. percben Holka Szilárd beadását Kosztolányi vette át, leültette Meszlényit, és a kapu alsó sarkába lőtt, 2-0. Az 52. percben a hazai csapat védelme elaludt egy szögletet követően, ami után Kosaras Szabolcs szépíteni tudott, 2-1.

Tudósított: Kurja Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában