Foci

2018.05.21. 21:26

Megye I: a Mezőfalva döntetlent játszott

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában született néhány meglepetés eredmény, de még négy csapatnak van esélye az elsőségre.

Káldor András

Pongrácz Gábor (jobbra) vezérletével magabiztos győzelemmel lépett előre az Ikarus-Maroshegy

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Lajoskomárom– Mezőfalva 2–2 (1–2)

Lajoskomárom, 300 néző

Lajoskomárom: Boldog – Kövecses, Vida, Borbás (Nyitrai), Vései – Gergő, Kókány, Czéhmeiszter, Falvai – Fodor M., Hushegyi.

Vezetőedző: Miskovicz Bálint

Mezőfalva: Papp M. – Balázs, Szabó E., Móricz, Sági II J. – Boros B., Mekota, Bozoki, Németh L. – Begán, Sági I J.

Vezetőedző: Masinka László

Gól: Fodor (36., 47.), ill. Boros B. (13.), Begán (24.)

Jók: senki ill. Papp M., Sági J., Boros B., Szabó E.

A 13. percben jobb oldali vendég beívelésből Boros Benjamin 6 méterről zavartalanul fejelte a labdát a jobb alsó sarokba, 0-1. Négy perc múlva Czéhmeiszter Attila kitűnő labdájából Kövecses Imre tiszta helyzetből 8 méterről a kapu mellé helyezett.… A 24. percben az elcsúszó hazai védő hibáját kihasználva, Begán Gábor növelte a Mezőfalva előnyét, 0-2. Sorozatos hazai támadásokat követően, a 35. percben Vida Tamás bal oldali beadása nyomán Fodor Márton közelről szemfüles góllal szépített, 1-2. A 47. percben gyors lajosi akció végén Fodor M. 10 méteres lövésével egyenlített a hazai csapat, 2-2. A 90. percben a 16-oson belül kapura húzó Vidát elválasztották a labdától, Kiss Gergely játékvezető azonban a szép számú hazai nézővel ellentétben, nem látta szabálytalannak az esetet. A lajosi csapat tavaszi leggyengébb teljesítményét nyújtva nem érdemelt győzelmet, a tartalékos Mezőfalva azonban minden dicséretet megérdemel.

Tudósított: Mosberger Mátyás

Ercsi Kinizsi– Mór 2–1 (1–0)

Ercsi, 100 néző

Ercsi Kinizsi: Schön – Bognár B. (Góman), Jerzsabek (Pintér L.), Mónus, Kondreska – Ivacs, Lak, Hosszú P. (Jakus, Zsigmond), Kovács P. – Szalánczi, Kővári L.

Megbízott edző: Lieber Károly

Mór: Kiss M. – Handl (Joó), Végvári, Kaszás, Kállai – Klémán M., Meggyes, Tar B., Kőbányai (Szabó B.) – Mayer, Cseh.

Vezetőedző: Németh Bálint

Gól: Szalánczi (42.), Ivacs (87.), ill. Végvári (53.)

Jók: az egész csapat, ill. Meggyes, Kaszás

Élcsapatot fogadott az Ercsi, ahol elég kaotikusak voltak az elmúlt hetek. Súlyos vereségek, fegyelmezetlenségek, sérülések és edzőváltás történt a klubnál. Kimaradt móri lehetőségek után a 42. percben Ivacs Gábor beívelését Szalánczi Gergő fejelte a hosszú sarokba, 1-0. A második félidőben fokozódott a vendégek nyomása, amely az 53. percben góllá érett, Végvári Ádám pofozott be egy szöglet utáni kipattanó labdát, 1-1. Végig támadott a Mór, ismét kihagytak néhány helyzetet, ám válaszul jött a slusszpoén. Előbb Jerzsabek Botond fejelt mellé egy szögletet, majd Ivacs élményszámba menő, 25 méterről a bal felső sarokba küldött szabadrúgása alakította ki a végeredményt a 87. perben. Lieber Károly megbízott edző első felnőtt mérkőzésén győzelemmel zárt, csapata pedig határtalan lelkesedéssel fektette két vállra nagyobb tudású ellenfelét.

Tudósított: Flórián Gábor

Ikarus-Maroshegy– Martonvásár 4–0 (2–0)

Székesfehérvár, 150 néző

Ikarus-Maroshegy: Matócza – Kummer (Szente), Horváth Zs. (Békefi ), Jámbor, Dopuda (Kovács L.) – Tóth R., Bencze J., Klémán P. (Hart), Andróczi – Farkas G., Pongrácz (Léki).

Edzők: Gelencsér Tibor, Pongrácz Gábor

Martonvásár: Végh – Madaras, Hernádi (Cziklin), Vörös F., Radics – Kanyó, Magyar B., Kovács D., Endrefalvi (Sinan) – Szilágyi I., Cservenka (Tokodi).

Vezetőedző: Patkós Csaba

Gól: Andróczi (74., 80.), Tóth R. (17.), Bencze J. (39.)

Jók: Matócza, Bencze J., Tóth R., Andróczi, ill. senki

Az Ikarus-Maroshegy még nem mondott le bajnoki álmairól, és ennek megfelelően már az első félidőben magabiztos előnyt kovácsolt, melyet a szünet után újabb két találattal megtoldott.

Pongrácz Gábor (jobbra) vezérletével magabiztos győzelemmel lépett előre az Ikarus-Maroshegy
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Tordas– Baracs 3–1 (3–0)

Tordas, 100 néző

Tordas: Szabó Béla – Csányi, Kerényi, Balassa, Kőszegi – Szmok (Kiss S.), Fridrich, Szabó Balázs (Udvaros), Farkas Zs. – Barbai, Pongrácz.

Vezetőedző: Korolovszky Gábor

Baracs: Pék (Tóth N.) – Fülöp, Csala, Sebestyén (Czifra), Ásványi N. (Juhász J.) – Éliás, Badi, Bozoki, Kiss N. (Juhász F.) – Szili Sz., Balogh D. (Ásványi P.).

Edző: Gyalus Zoltán

Gól: Balassa (7., 40), Szmok (19.), ill. Csala (50.)

Jók: Balassa, Pongrácz, Farkas Zs., ill. Éliás, Csala

A hazai csapat az első perctől aktívabb volt, s a 7. percben Balassa Szilveszter 30 méterről nagy erővel lőtte ki a hosszú felső sarkot, 1-0. Nagy mezőnyfölényben játszott a Tordas, majd a 19. percben kimondottan szép támadás végén Szmok Gergely elé került a labda, aki ritkán látott nagy gólt lőtt a felső sarokba, 2-0. A 40. percben Balassa egyéni akcióját követően tört kapura, és a hosszú sarokban kötött ki labdája, 3-0. A hazai csapat a szünet után visszavett lendületéből, aminek az lett az eredménye, hogy az 50. percben egy távoli lövést követően Csala Dávid szépített, 3-1. A szép gólok mérkőzésén, megérdemelten győzött Tordas.

Tudósított: Farkas Zsolt

Bicske–Sárosd 2–1 (0–1)

Bicske, 400 néző

Bicske: Milinte – Sötét, Facskó (Klinger), Katona (Cserkuti), Peinlich – Solt, Molnár V., Burucz, Harangozó D. (Máj) – Móri (Dombai), Tornyai T.

Vezetőedző: Vukmir Dragan

Sárosd: Rigó – Susa, Arany, Killer M., Rottmann – Meszlényi, Kosaras, Vajda (Kargl), Kovács Á. – Kovács S., Szabó N.

Vezetőedző: Dvéri Zsolt

Gól: Móri (47.), Katona (71.), ill. Kovács S. (14.)

Jók: Milinte, Peinlich, Katona, Móri, ill. Rigó, Kovács S., Szabó N.

A 14. percben Kovács Sándor vezette keresztbe a labdát a 16-os előtt, Facskó Tamás nem avatkozott közbe, a csatár pedig váratlanul 18 méterről remek csavart lövéssel vette be a jobb alsó sarkot, 0-1. A szünetig több helyzete is volt a Bicskének, de az egyenlítő találatot a 47. percben lőtték, Peinlich Szilárd bal oldali beadását Móri Tamás középről, 4 méterről csukafejessel juttatta a bal alsó sarokba, 1-1. Mindkét csapat előtt számos lehetőség adódott, a győztes gólt aztán a Bicske szerezte meg. A 71. percben Peinlich szögletét 4 méterről bólintotta a kapu jobb oldalába Katona Lajos, 2-1. Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyert a Bicske.

Tudósított: Venczel József

Enying– Polgárdi 3–2 (2–1)

Enying, 100 néző

Enying: Molnár B. – Kovács L., Kalló, Gergye, Lángos – D’urso (Pómizs, Gergics), Harangozó M. (Varga Á.), Bogár, Szili B. – Paluska, Boda (Nagy D.).

Vezetőedző: Vas Tibor

Polgárdi: Berta – Török (Tóth P.), Kelemen, Csrepka Máté, Szabó B. – Petrovics, Farkas D., Farádi, Csrepka Márton (Tóth V.) – Kosztolányi, Csizmadia.

Vezetőedző: Egerszegi Zoltán

Gólszerzők: D’urso (41., 60.), Kovács L. (32.), ill. Petrovics (19.), Csizmadia (68.)

Kiállítva: Bogár (66.), ill. Szabó B. (85.), Egerszegi (87.), Kosztolányi (92.).

Jók: Kovács L., Gergye, Paluska ill. Csizmadia

A térségi „presztízs mérkőzés” a várakozásoknak megfelelően indult. A 19. percben egy ellentámadás során szabálytalankodtak a hazai védők a 16oson belül. A 11-est Petrovics Máté értékesítette, 0-1. A 32. percben Szili Balázs szöglettel felérő bedobását fejelte Kovács László a jobb alsó sarokba, 1-1. A 41. percben Paluska Krisztián kapott egy nagyszerű indítást a jobb szélen, beadását D’Urso Marvin passzolta a hálóba, 2-1. A 60. percben Paluska beadása után ismét D’Urso volt eredményes, 2-2. Ezután a vendégek újra visszavették a kezdeményezést, és a 68. percben egy szögletből begurított labdát rúgott kapura Csizmadia Gergő. Lövése többször is megpattant a védőkön, így védhetetlenül került a hálóba, 3-2. A feszült végjátékra jellemző, hogy Wittner József összesen 6 sárga, és 4 piros lapot osztott ki. Helyenként ötletes, kreatív játékkal, megérdemelten nyerte meg első tavaszi mérkőzését az Enying.

Tudósított: Mohai Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában