SUP bajnokság

2021.08.14. 19:00

Pető Ákos két aranya a SUP országos bajnokságon

Több mint százan vettek részt az idei SUP (állószörf) magyar bajnokságon és nyílt versenyen Fonyódon szombaton. Az időjárás és a Balaton vize is kegyes volt a résztvevőkhöz, akik között ott voltak a Dunaújvárosi Központi Sport­egyesület indulói is.

Gallai Péter

Pető Ákos nagyszerű teljesítményét a szakágvezető is külön kiemelte Fotó: DKSE

A bajnokság keretein belül serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban közel ötven igazolt versenyző rajtolt el, merev és felfújható deszkás kategóriában. A férfiaknál taroltak a dunaújvárosiak, hiszen négyből három számban elhozták az aranyérmet. Pető Ákos a felfújható deszka mezőnyében megnyerte a 200 méteres, valamint a négy kilométeres távot.

Kóti Dávid a kemény deszkások között nyert

A kemény deszkásoknál pedig Kóti Dávid diadalmaskodott 200 méteren. Két ezüst­érem is született még ­a DKSE színeiben, ezt Pető Zsolt szakosztályelnök szerezte meg, aki példamutató teljesítményével állhatott fel a dobogó második fokára a felfújható kategóriában 200 méteren és négy kilométeren.

A szakágat felügyelő Foltán László örült a sok nevezőnek, és több meggyőző teljesítményt is látott. Külön kiemelte a dunaújvárosi Pető Ákos nevét, aki a felfújható deszkások hosszú távú versenyében ért el remek időt. Ezzel pedig bekerült a balatonfüredi világbajnoki csapatba is.

Pető Ákos nagyszerű teljesítményét a szakágvezető is külön kiemelte
Fotó: DKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában