Vízilabda

2023.07.30. 19:22

A Kardos testvérek góljai a győztes Európa-bajnoki nyitányon

Vasárnap megkezdte szereplését a törökországi U17-es női vízilabda Európa-bajnokságon a magyar női válogatott, amelynek keretében a dunaújvárosi klub három játékosa szerepel. Eikel Anna kapus, illetve a mezőnyben a Kardos testvérek, Dominika és Laura.

Gallai Péter

Kardos Dominika két gólt szerzett a meccsen

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A csapat a nyitányon a spanyolokkal játszott.
Magyarország –  Spanyolország  15–8 (3–4, 5–1, 4–2, 3–1)
Az első negyedben a spanyolok gyorsan elléptek két góllal, onnan fordított a csapat 3-2-re, hogy aztán megint a hispánok dobjanak két találatot. A következő felvonásban  Kardos D. góljával egyenlítettek a magyarok, Tibáéval már vezettek, aztán a spanyol egalizálás után Kardos L. duplája után kettőre nőtt az előny. A harmadik negyedben, 8–6 után remekeltek a lányok, zsinórban lőtt három találattal 11–6-ra léptek el, a magabiztos előny tudatában a folytatásban már nyugodtan játszhatott a csapat, s előnyét tovább növelve, fölényes sikerrel zárta a meccset, ahol Eikel Anna nem kapott szerepet, a Kardos lányok pedig két-két góllal zártak.
A folytásban hétfőn este Olaszország lesz az ellenfél az új lebonyolítási rend szerint rendezett tornán: azaz a legerősebb nyolc csapat az első két csoportban szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában