Vízilabda

2023.07.28. 14:13

Három DFVE játékossal rajt az U17-es Eb-n

Az U17-es lány vízilabda-válogatott vasárnap kezdi meg szereplését a törökországi korosztályos Európa-bajnokságon. A keretben a dunaújvárosi klub három tehetséges fiatalja, Kardos Laura, Kardos Dominika, továbbá a kapus Eikel Anna szerepel.

Kardos Dominika, Eikel Anna és Kardos Laura képviseli a dunaújvárosi kklubot az Eb-n

Forrás: DFVE

Az új rendszer szerint lebonyolított tornán az első vonalat jelentő válogatottak az A és B csoportokba kaptak besorolást – a magyarok az előbbiben vannak – ezekben az előző kontinensviadal legjobb nyolc csapata szerepel. A gyengébb gárdák egymással csatáznak a C és D csoportokban, aztán a második divízió legjobbjai „kihívhatják” az élmezőny 3-4. helyen végzett gárdáit, amelyekkel megvívhatnak a negyeddöntős helyekért. Az A és B-csoport első két helyezettje automatikusan a nyolcba jut.

A magyarok első ellenfele Spanyolország lesz, folytatásban hétfőn Olaszország következik, kedden pedig Horvátország ellen zárják a lányok a csoport küzdelmeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában