Erdősi Csanád is tagja volt a válogatottnak

2024.01.02. 19:40

Erdélyben vitézkedtek

Az U17-es magyar válogatott az erdélyi Csíkkarcfalvára utazott az év végén, és sorrendben a román U20-as válogatott, a román U18-asok, valamint a lengyel U18-as válogatott ellen várt rá edzőmérkőzés.

Agárdy Csaba

Gröschl Tamás (balról) játékosként sok sikert ért el Dunaújvárosban. Most szövetségi edző

Fotó: Somogyi Viktor

Az élet végül úgy hozta, hogy a jégkészítő gép meghibásodása miatt a meccseket Gyergyószentmiklóson kellett lejátszani – ezt leszámítva a körülményekre semmilyen panasza nem lehetett és nem is volt a mieinknek a túra során. „Az U17-es válogatott foglalkozások célja, hogy a játékosokat felkészítse az U18-as korosztály világversenyére. Itt fektetjük le a stratégiai alapokat, itt tanítjuk meg a védőzónát, és hogy mit szeretnénk alapvetően játszani. Az U18-as válogatott foglalkozásai erre csatolnak vissza, de ott már, ha úgy tetszik, a finomhangolás folyik, a többi közt az emberelőnyök, a bulik, az emberhátrányok gyakorlása. Nekünk mindig az a cél, hogy az U18-as válogatott alapértékeit közvetítsük. Nos, a célunkat ezen a mostani túrán a kilenc és egynegyed harmadból hétben sikerült teljesíteni, megugrottuk a feladatot” – fogalmazott Gröschl Tamás, az U17-es keret vezetőedzője a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján. 

A csapat tagja volt a dunaújvárosi Erdősi Csanád is, aki jelenleg a svéd Boden játékosa. 

Eredmények: Románia U20 – Magyarország U17 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0), Románia U18 – Magyarország U17 4-1 (0-0, 4-0, 0-1), Magyarország U17 – Lengyelország U18 4-3 (1-0, 1-2, 2-1). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában