Alsóházi rájátszás

2024.03.24. 20:30

Emelt fővel játszottak, de edzőjüket elveszítve nem csak rajtuk múlt a vereség — képgalériával

A röplabda NB I Extraliga rájátszásának második fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese szombaton este hazai pályán vereséget szenvedett a TFSE gárdájától.

Gróf András

A harmadik szett feléig nagyszerűen harcolt a DKSE

Fotó: Ihász Martin

Dunaújvárosi KSE – TFSE 0:3 (-21, -20, -16)

Dunaújváros Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Mezőffy Zsolt, Kovács Zsolt.

DKSE: Béres, Makó, Kisházi, Gőczi, Juhász B., Farkas L., Kuti M. (liberó). Csere: Németh Z., Vadász, Peredi, Papp T. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

TFSE: Horváth B., Balázs B., Mihucz, Quintz, Tóth K., Tóth M., Laczi (liberó). Csere: Füzék, Fenyő, Gebhardt N., Winter, Knobloch, Merkler, Tepszis Á. (liberó). Vezetőedző: Nagy Gergely.

Az első perctől kezdve feszült hangulat uralkodott a küzdőtéren, hiszen mindkét csapat számára sorsdöntő találkozóról volt szó. A nyitó játszmában végig a vendégeknél volt az előny, de a végjátékhoz érve minimális volt a különbség az együttesek között. Az utolsó poénoknál azonban a fővárosiak jobban koncentráltak. 

A második szettben is a főiskolások irányítottak, ám Tomanóczy Tibor piros lapos figyelmeztetése is rányomta a bélyegét a meccsre.

 A záró játékrészben végre hazai vezetésnek örülhettek a nézők, de a játszma közepétől kezdve elhúztak a vendégek, aminek köszönhetően bezsebelték a három bajnoki pontot.

Tomanóczy Tibor: – Az elején jól kezdtünk, és egészen a harmadik szett feléig nagyszerűen harcoltunk. Ott egy kicsit ellaposodott a játékunk, addig azonban emelt fővel játszottunk. 

Anélkül, hogy a játékvezetést minősíteném úgy vélem, hogy nem hagytak bennünket játszani, és rosszkor fújtak be ellenünk pontokat. Ezt nagyon sajnálom, főleg a fiúk miatt, akik beleteszik a munkát, küzdenek, csinálják, amit tudásuk szerint tudnak.

– Persze ebbe hibák csúsznak bele, ami benne van a játékban, de az, hogy a szett fordulópontját ne a játékosok döntsék el, az szerintem nincs rendben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában