Hírek

2013.04.17. 20:47

Segítség Ádámnak az Akarat Ereje Kupa

Dunaújváros - Vasárnap második alkalommal rendezik meg az Akarat Ereje Kupa kispályás labdarúgó-tornát, amelynek célja Szatmári Ádám gyógyulásának elősegítése.

Gróf András

A Móricz Zsigmond Általános Iskola tizenkét éves diákja  egy ritka  izombetegségben szenved. A tavalyi rendezvény óriási erőt adott Ádámnak és a családjának is, ami segítette a  gyógyulását.  A rendezvény szervezői Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány. A torna reggel nyolc órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnok nagytermében, ahol tíz csapat két ötös csoportban kezdi meg a küzdelmet. A kisteremben pedig Ádám szervezésében osztály- és iskolatársai futballoznak majd, egy mini torna keretében.  Az este hét órakor kezdődő eredményhirdetésen hatalmas  meglepetéssel készülnek a szervezők.

Az Akarat Ereje Kupa sorsolásán Szatmári Ádám segített a DLSZ főtitkárának, Petrás Gábornak

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere:

- Úgy vélem, ez a rendezvény is jól példázza, hogy a jó ügy érdekében az emberek közösséget alkotnak. A sport önmagában is közösséget alkotó tevékenység, fejleszti, erősíti a testet és a lelket. Talán nekünk, akik nap mint nap élhetünk a különféle lehetőségekkel, felfogni is nehéz lehet milyen az, amikor ugyan szeretnénk részt venni a csapatjátékokban, de mégsincs rá módunk. Polgármesterként és magánemberként sem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk, és segítjük Ádám mielőbbi gyógyulását.

Szatmáriné Szigethy Ildikó, Ádám édesanyja:

- Ez a torna Ádám számára és természetesen nekünk szülőknek is nagyon sokat jelent. A tavalyi rendezvényen olyan erőt, szeretetet kaptunk, ami az elmúlt egy évünket végigkísérte. Megismerhettünk olyan embereket, akik önzetlenül segítettek egy kisfiúnak, akit nem is ismertek.  Mindenki másként segített. Volt,  aki anyagilag. Volt,  aki a játékával, de volt  olyan is, aki csak eljött a rendezvényre, és két jó szót mondott, de azt szívből tette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!