Hírek

2013.12.29. 18:55

Eldőlt: újjáépítik az I. nagyolvasztót

Dunaújváros - Hagyományainkhoz híven sorravesszük a mögöttünk lévő év fontosabb, érdekesebb eseményeit. Íme!

Pekarek János

Idén áprilisban írták alá a baracsi községházán az új kisapostagi óvoda beruházási-kivitelezési szerződését. (Októberben már meg is kezdődött ott a nevelő munka.)

Városunkban rendezték a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat országos hegesztő döntőjét. A vetélkedésben két dunaújvárosi tanuló: Keresztúri Jenő és Szekulya Zoltán is kiválóan szerepelt.

Közbiztonsági fórumot rendeztek a Béke-városrészben, az Arany János Általános Iskolában. A városi közgyűlés három, különböző pártállású, de régóta együttműködő képviselője, Sztankovics László, Hingyi László és Tóth Kálmán, megerősítve Nagy Zoltán rendőrkapitánnyal arra keresett választ a városnegyed lakóitól, hogy biztonságban éruzik-e magukat? Nos, a válasz egy rövid nem -ben összefoglalható: sokszor egyetlen garázda család elegendő ahhoz, hogy velejéig megkeserítse egy környék sorsát.


Több mint hét és félméteres vízállással rekordot döntött a Duna áradása Újvárosnál: óriási munkával, nagyobb károk nélkül úsztuk meg. Evele Viktória az egyik kulcsi gáton, sok vízzel... (Fotó: Archiv)

 

Újra megcsúszott a partfal Kulcson: az üdülőrészen, a Sőtér sétány alatt mintegy kétszáz méteres szakaszon mozdult meg a lösz.

Nagygyűlést szerveztek a vasműsök a város főterére, a vas- és acélgyártás megtartása érdekében. Mintegy háromezren voltak ott.

Üzletemberek jöttek vendégségbe városunkba Szerbiából májusban. A Szerémségből, konkrétan Sremska Mitrovicáról látogatott ide a helyi kereskedelmi kamara és vállalkozók küldöttsége. Tárgyaltak a város vezetőivel, a kamara irányítóival, és felkeresték a dunaújvárosi szerb és horvát kisebbség klubját is.

Ötödször rendezték meg Rácalmáson a tavaszi Almavirág Fesztivált. A település városvéfő egyesületének tagjai ezreket láttak vendégül a Jankovich-kúriában, sportos, szórakoztató és egészségvédő programokkal.

Határoztak arról, hogy az önkormányzat segítségével elbontják a kis Vasmű utat leomlásával fenyegető úgynevezett sóhajok hídját a kiállítási terem mellett. S őszre valóban eltűnt a teljesen tönkrement átjáró.

 


Pincesor, forgalmi vita: egy óra, 246 kocsi

 

Madárlest készített ajándékba a város legifjabb polgárainak Gyereknapra a Partvédelmi Vállalat. Az alsó Duna-part egyik szép pontján, egy terebélyes fa koronájába telepített madárles mellé szabadtéri főzőhelyeket és építettek, fabútorokkal, virágokkal.

Hétszázötvenhárom centiméteres vízállással abszolút rekordot döntött a Duna városunknál június 11-én, kedden reggel. Ilyen magasan még soha nem állt a víz nálunk. Néhány épület, például a Halászcsárda kivételével majdnem mindent sikerült sikerült megvédeni a városnál, és a környéken sem történt nagyobb baj köszönhetően az árvízi védekezésben résztvevő hivatásosok és önkéntesek önfeláldozó, kitartó munkájának!



A Fejér Önkéntes Mentőszervezet gyakorlaton

 

Az árvíz miatt új helyszínen, a Cirkusz téren rendezték meg a június 15-én a hagyományos Vasasnapot. Itt jelentette be a cégvezető Evgeny Tankhilevich, hogy átépítik az I. számú kohót: azaz megmarad a nyersvas- és acélgyártás Dunaújvárosban.

A Bartók Kamaraszínház nagytermében rendezték meg az I. Országos Börtönszínházi Találkozót. A fegyintézetekben működő, elítéltekből alakult amatőr együttesek hat színdarabot mutattak be. A kétnapos fesztiválon összesen hatvan szereplő lépett színpadra, komoly biztonsági intézkedések mellett ám nagy sikerrel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!