Hírek

2013.08.06. 20:25

Két héten belül elkészülhet a buszforduló

Dunaújváros – Két héten belül megoldódhat egy közlekedési probléma. A munkagépek már dolgoznak.

Szabó Szabolcs

Fordulóban a buszok és a munkagépek a Venyimi út végén. Két héten belül elkészülhetnek

Korábban olvashattak arról, hogy a Venyimi út végén található buszmegálló áthelyezését kérik a környéken élők. A lapunknak nyilatkozó lakosok elmondták, hogy a korábban ideiglenesen felállított megállóban számos baleset történt, főként az őszi-téli időszakban, amikor a járda és az útpadka hibái miatt sokan a busz alá csúsztak. A lakók már többször is kérték a helyi önkormányzatot és az Alba Volán illetékeseit, hogy a megállót tegyék át a szomszédos buszfordulóba. A megálló áttelepítése a 20-as és a 35-ös jelzésű járatokat érintené. Az ügyben illetékes szervek, a DVG Zrt. műszaki vezetője, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztály területfejlesztési ügyintézője, Debreczeni Tamás, az érintett választókörzet képviselője, Tóth Kálmán, valamint az ottélők egyeztettek tegnap délelőtt a helyszínen. A részletekről lapunknak Tóth Kálmán számolt be:

– Egy korábbi közgyűlési döntés már határozott arról, hogy kiszélesítjük a buszfordulót, így a 20-as jelzésű járat is itt állhat meg a végállomáson. A lakók kérése volt, hogy a Pálhalma felé tartó 35-ös járat is kanyarodjon be a fordulóba, ennek lehetőségét vizsgáltuk meg. Bár még az Alba Volán képviselőjével nem tudtunk egyeztetni, valószínűsíthető, hogy mindkét esetben sikerül a lakók kéréseit teljesíteni. Sajnos a 35-ös busz esete problémás, a bekanyarodáshoz le kell vágni majd a buszfordulóban található járdasziget egy részét. A jelenlévő lakók megígérték, a virágosításról már ők gondoskodnak. Remélhetően a forrásokat is megtaláljuk a beruházáshoz az önkormányzat segítségével–mondta el a képviselő, aki azt is el- árulta, hogy két új gyalogátkelőhelyet is létesítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!