Hírek

2014.12.12. 14:20

Rostis egészségnap

Dunaújváros - Katus Attilával is tornázhattak a Rosti Pál Gimnázium diákjai a pénteki, nagyszabású egészségnapjukon.

Körmendi Erzsébet

A Rosi különös figyelmet fordít arra, hogy diákjait az egészséges életmód felé fordítsa, nemcsak szóban, hanem tettekben is ráirányítsa a figyelmüket a helyes táplálkozásra, a zöldségekre, gyümölcsökre, salátákra és a sport fontosságára. Az egészségnapon például szakemberek beszélgettek a diákokkal a káros szenvedélyekről, az iskolai szorongás csökkentésének lehetőségeiról, az önismereti- és személyiségfejlesztő tréningekről, a fogamzásgátlásról. Egy másik teremben saláta készítése közben az ételek színek jelentőségéről beszélgettek. Utána tornázhattak a rostisok Katus Attilával, majd futóversenyen és uszodai versenyeken bizonyíthattak. Délután ismét a táplálkozáson volt a hangsúly: a sportolás után salátákat és egészséges étkeket készíthettek és kóstolhattak kedvükre, és beszélgettek az egészséges táplálékkiegészítőkről is. A lányokat kenceparti várta, ahol a bőrápolásról tudhattak meg számos hasznos információt, tanácsot.

- A programok csak a rostis diákoknak szólnak, de szeretnénk, ha a város lakói, a társiskolákba járó barátok, ismerősök is tudnák, hogy iskolánk diákbarát programokat szervez tanulóinak. A nyolcadikosok figyelmét is szeretnénk felhívni iskolánkra, amelyre jellemző, hogy a második esély iskolája néven is említik, ahol a közösségépítés is fontos szerepet kap - hangsúlyozta Gaálné Benedek Gyöngyi igazgató lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!