Hírek

2013.08.01. 22:00

Négyszáz tonna betonacélt használtak fel a kórház új szárnyához

A csütörtöki bokrétaünnepen számos érdekes adat is elhangzott a kórház új szárnyának bokrétaünnepén.

Szabó Szabolcs

Korábban már beszámoltunk a Szent Pantaleon Kórház új szárnyának bokrétaavató ünnepségéről, és az azt megelőző sajtótájékoztatóról. Sinkovits Vilmos, a generálkivitelező Hőszer-Trade Kft. ügyvezető újságírói kérdésre elmondta, a korábbi vállalásuknak megfelelőn megpróbáltak minél több helyi vállalkozót bevonni az építkezési munkálatokba. A helyi munkaerőközvetítőn keresztül alkalmaztak és alkalmaznak jelenleg is kőműveseket, villany- és csőszerelőket. Katona Ferenc, a Fődém 2000 Kft. ügyvezetője hozzátette, alvállalkozóként csatlakoztak a kivitelezéshez. Három és fél hónap alatt több mint 3400 köbméter betont és 400 tonna betonacélt, valamint 7500 négyzetméternyi alapszerkezetet építettek be.

Betekintés után. Már a homlokzati-burkolaton dolgoznak (Fotó: Vohlmann György)

A beruházásban részt vevő cégek külön köszönetet mondtak a környék lakóinak, akik nagyon türelmesen, különösebb reklamációk nélkül fogadták az építkezést, a jelentősnek mondható zajok, és az építkezéssel együtt járó kellemetlenségek ellenére. A generálkivitelező elmondta: a tervek szerint október végéig kell befejezni az építési munkálatokat, utána kezdődhet az orvosi műszerek beszerelése. Az új szárny januárban betegeket fogadhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!