Hírek

2014.01.23. 20:15

A Széchenyiben és a Kortársban folytatódik a kulturális programsorozat

Dunaújváros - Szerdán este a Pro Cultura Intercisae díjak átadásával zárult a városi kultúra napi ünnepségsorozata. Számos helyi bázis azonban még csak most jelentkezik az ünnepre hangolt kínálattal.

Gallai Péter

Korábban bővebben olvashattak két friss kiállításról, a Rudas középiskola alkalmazott grafikai tagozata diákjainak új tárlatáról, valamint a Dunaújvárosi Főiskola Átrium Galériájában nyílt szemléről, ahol helyi képzőművészek munkái láthatók.

A főiskola főépületének második emeletén immáron tizenhatodik összegző bemutatójával jelentkezett a DF-Art Műhely, tizenöt képzőművész alkotásaival. A campus mindkét kiállítása február 10-ig várja a látogatókat.

Az utóbbi évek hagyományait követve tegnap közös irodalmi esttel ünnepelt a Vörösmarty Társaság helyi csoportja és a Versbarátok Klubja. Pásztor Bertalan köszöntője után Szemere Brigitta és Kiss Kálmán új verseit mutatta be a jelenlévőknek, akik meghallgathatták Kálnay Adél friss novelláját is.

A Versbarátok Klubjának rendezvényeinek állandó fellépője Kasó Tibor, jó szokásához híven az általa megzenésített versekkel gazdagította a programot, amelynek zenés szekcióját Rinyu Nóra saját dalai is erősítettek. A már említett Pásztor Bertalan pedig új drámájából olvasott fel a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett találkozón.

A Kortárs Művészeti Intézet a pénteken és szombaton is remek programokkal várja az érdeklődőket.

Ma délután öt órától Martin Ferenc, a Félelem képei című új kötete lesz terítéken az Uitz Teremben. A könyv Fritz Lang osztrák filmrendező németországi pályafutásának filmjeivel foglalkozik. Nem monografikus igényű könyvről van szó, a tanulmány stílustörténeti szempontból tekinti át az életmű első szakaszát. A szerző arra keresi a választ, hogy Lang jellegzetes képi megoldásai hogyan teremtik meg a félelem at-moszféráját németországi műveiben.

Szombaton 18 órától pedig Nagy Ákos és Baráth Bálint közös izgalmas zenei csemegének ígérkező elektroakusztikus hangversenye várja az érdeklődőket.

Évtizedes hagyomány, hogy a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan vers- és prózamondó, valamint népdaléneklési versennyel, illetve rajz- és esszépályázattal jelentkezik a Széchenyi István Gimnázium, amely ezúttal a Bánffy György Kulturális Szalonnal karöltve rendezi meg a rangos kulturális seregszemlét, amely ma délután 15 órakor kezdődik az intézmény aulájában.





Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!